2011. január 30., vasárnap

Karamellás pohárkrém


Egy végtelenül egyszerű desszert, aminek elkészítése tényleg nagyon kevés időt vesz igénybe. Nem is tudom, egyáltalán mondható-e receptnek, mert olyan pofon egyszerű. Na, itt aztán tényleg nagyon érvényes: az egyszerű néha több.
Történt ugyanis, hogy kaptunk Hollandiából egy nagyon finom kekszet, magyarra fordítva: eredeti holland karamellás goffri. (Megjegyzés: itthon is kapható!) Elképzelni úgy kell, hogy két réteg ropogós "keksz" között finom, nyúlós karamell krém lapul. Mennyei. Ezzel kombináltam ezt az egyszerű pudingos krémet.

Hozzávalók:
1 cs karamellás pudingpor (főzhető)
1/2 l tej
cukor ízlés szerint
2 dl tejszín
1-2 db karamelles keksz

A pudingot megfőzzük a csomagon lévő utasítás szerintm, majd langyosra hűtjük. A felvert tejszínhabbal összekeverjük a kihűlt pudingot.
A kekszer apróra vágjuk, majd a pohéár aljába tesszük, erre kanalazzuk a krémet.
Jól behűtve tálaljuk.

5 megjegyzés:

trinity írta...

Imádom a karamell ízét!!!

Eszter írta...

Akkor nagyon ajánlom, hogy próbáld ki ezt a könnyű desszertet! ;-) A kekszről nem is beszélve!!!

Nelli írta...

Milyen egyszerű és nagyon finom lehet!:-)

egycsipet írta...

Én is, én is imádnám! :))

Eszter írta...

Csak azt nehéz kivárni, amíg jó hidegre hűl...na, de lehet, hogy langyosan sem rossz. ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails