2010. december 28., kedd

Áfonyás fehércsokis sütemény



Ami kimaradt a tortából áfonya, az azért mégsem veszhet kárba. Így egy receptet átköltve készült el ez a mesés sütemény. Olyan igazi ünnepi-téli hangulata van szerintem és remek kis párost alkotnak a hozzávalók.

Hozzávalók a tésztához:
17,5 dkg liszt
1 cs sütőpor
4 ek tej
15 dkg tejcsokoládé apróra vágva
14 dkg cukor
14 dkg vaj
3 tojás

Hozzávalók a krémhez:
20 dkg fehércsokoládé
20 dkg áfonya
0,7 dl tejszín
0,7 dl 20%-os tejföl

A tészta elkészítéséhez megolvasztom a vajat és robotgéppel összekeverem a cukorral. Egyenként beledolgozom a tojásokat is.
A lisztet összekeverem a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadom a tojásos keverékhez. Beleszórom a tejcsokit is és jól összekeverem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntve, 160 fokos sütőben megsütöm a tésztát kb 20 perc alatt. Megvárom amíg kihűl, majd félbevágom, később ebbe töltöm majd a krémet.

A krémhez felolvasztom a fehércsokkit. Felverem a tejszínt, majd óvatosan összeforgatom a tejföllel és a fehércsokival. Félreteszek pár kanállal ebből a krémből (majd ezzel borítom be a sütik tetejét) és a maradék krémbe teszem az áfonyákat és jól összekeverem.
Megtöltötm a tészta lapokat a krémmel és beborítom a tetejét a félretett krémmel is. Hűtőbe teszem dermedni, majd szeletelés előtt egy pár perccel kiveszem a hűtőből.

5 megjegyzés:

Foodafok írta...

Eszter! Rendelni lehet? Nagyon guszta és ötletes a díszítés. Gratulálok Neked. Ha valaki kritizálni merészel, azt nyugodtan küld hozzám. Majd elmagyarázom neki.

Eszter írta...

:-))) Köszi, köszi! Nagyon örülök, hogy tetszik!

egycsipet írta...

Szia Eszter,
nagyon boldog, sikeres, szerencsés új évet neked és szeretteidnek!

UI: ááááfonya, imádom! :D

Melinda írta...

Hú de fincsi lehet ez a krém, és persze az egész süti!
Boldog új évet kívánok!

Eszter írta...

Egycsipet! Köszönjük szépen! Viszot kívánjuk!

Melinda! Köszi Neked is, viszont kívánom!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails