2010. június 28., hétfő

Toszkán csokitorta



Ezt a tortát a Férjem 33. születésnapjára készítettem. Annyit változtattam a recepten, hogy a tortát nem csokoládéval, hanem mogyorókrémmel vontam be. Így nem lett nagyon tömény szerintem, kicsit még fel is dobta. Amikor sül, akkor előfordul, hogy a torta teteje "kifehéredik", kemény és kicsit berepedezik, de ez így van jól. Belül pedig folyós a sok-sok csokitól... Kihűlve tálaljuk.
(a recept Szamócától van)

Hozzávalók:
20 dkg csokiládé (Milka Desszert csokit használtam)
20 dkg margarin
10 dkg cukor
10 dkg liszt
fél dl rum
6 tojás

Torta bevonáshoz:
kb fél üveg mogyorókrém

A csokoládét gőz felett megolvasztom, majd hozzáteszem a margarint és megvárom, hogy az is elolvadjon. Robotgéppel összekeverem a tojásokat a cukorral és a rummal, majd szépen lassam hozzácsurgatom a csokoládét is. Kanalazva a lisztet is belekeverem a masszába és sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm.
Előmelegített sütőben kb 35-45 percig sütöm 180-200 fokon.

2 megjegyzés:

Deborah írta...

Tetszik ez a recept. Most hétvégén ki is próbálnám férjem születésnapjára... nem kell sütőpor bele?? köszi:)

Eszter írta...

Nem tettem bele sütőport, mert nem olyan tésztája van, mint más sütinek. Inkább a borwnie-hoz tudnám hasonlítani. Kívül keményebb lett, belül pedig folósabb jellegű a csokoládétól.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails