2014. október 31., péntek

Készüljünk a Halloweenre 5. Sütés nélküli desszert

Ma van Október 31-e. Halloween napja. Mindenszentek előestéje.

Sokaknak a három ünnep összefolyik. Nem tesznek köztük nagy különbséget, pedig nem csak az időpontok mások, de az egyes hagyományok és a szertartások is. Egy rövid átfogó írás, hogy mindenki tisztábban lásson!

Október 31-e, Mindenszentek előestéje, az angolszász hagyomány szerint ilyenkor elbújnak a szellemek. Úgy hitték, hogy az ünnep éjszakáján az előző évben meghalt emberek lelkei összezavarhatják az élők életét, mivel az év során elhunyt lelkek ezen az éjjelen vándorolnak át a holtak birodalmába. Az emberek a szellemeknek ételt és állatot áldoztak, hogy megkönnyítsék a vándorlásukat. 


November 1. Mindenszentek napja, az üdvözült lelkek emléknapja, keresztény ünnep. Nem tévesztendő össze a halottak napjával.

November 2-a, Halottak napja. November 2-án az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekre emlékezünk. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.
 Ha már nem sok időnk marad a sütésre, akkor pár pillanat alatt összeállítható ez a kis poharas desszert a Halloween jegyében.
Nincs hozzá szükség másra csak csokoládé pudingra, amit a poharak aljába kanalazunk és erre tesszük az apróra összetört csokoládés kekszet. Olvasztott csokoládéval felírhatjuk egy natúr kekszre a feliratot. Én egy darabka marcipánból még kis virágokat is készítettem, de ez elhanyagolható.


1 megjegyzés:

International Directory Blogspot írta...

Hello I'am Chris From France!!
You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
Blog Url
Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
Happy Blogging
****************

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails