2012. október 18., csütörtök

Hello Kitty torta újratöltve, készítése lépésről lépésre


Úgy gondoltam, megosztom Veletek azt, hogy én hogyan készítem a Hello Kitty tortát. Ugyanis nagyon sokan szoktatok erről a tortáról kérdezni tőlem és szinte mindig a legolvasottabb bejegyzések között van.
Így megmutatom, nincs is benne semmi nagy hókuszpókusz. Igyekszem lépésről lépsésre mindent megmutatni.

Első lépésként válasszuk ki, hogy melyik Hello Kitty figurát szeretnénk elkészíteni. Jelen esetben rá esett a választás:

A kiválasztott képet érdemes felnagyítani (a torta tervezett méretére) majd lehetőség szerint kinyomtatni. Ha nincs lehetőségünk esetleg akkora méretben nyomtatni, emekkora tortát szeretnék, akár 2 darab A4-es papírra is felrajzolhatjuk a körvonalakat.
Ha ezzel megvagyunk, akkor kivágjuk egy ollóval, félretesszük.

Mindig kérdés, hogy hány tojásból, mekkora tepsiben süssük meg. Nyilván ez függ attól, hogy ki mekkora tortát szeretne. Én szeretem 2 részletben megsütni (egyik a feje, másik a teste).
A piskótához recept: síma piskóta, kakaós piskóta (érdemes nyilván a sütőforma méretéhez belőni a tojások számát és ezzel arányosan elkészíteni a piskótát)

Ha megsütöttük a piskótákat és kihűltek, akkor kiszabjuk a figuránkat (jó szolgálatot tesz ha egy-egy fogvájóval rögzítjük a papírt a piskótához) egy éles, recés fogú kés segítségével.
(akkor jutott eszembe, hogy fázis fotókat készítsek, amikor a fejét már kifaragtam, így a testével indul...)

Ez Hello Kitty teste
Ha készen vagyunk és a kívánt krémmel megtöltöttük a tortát, akkor vagy a krémmel (ha olyan fajtát választottunk) vagy vajkrémmel bekenjük a tortát. Érdemes ekkor hűtőbe tenni, hogy dermedjen egy kicsit.

A bevonót megfelelő vastagságúra kinyújtva beburkoljuk vele a tortát.

a feje beburkolva

Én ilyenkor már át szoktam tenni arra a tálcára, ami a torta végső kiérdemelt helye lesz. Azért sem egy rossz ötlet ez, mert a két részből álló tortát rögzíteni fogjuk és később átrakni a végső helyére már rizikósabb, nehogy szétnyíljon vagy bármi rémség történjen vele.
Beburkoljuk a torta alsó részét is, majd ezt erre a tálcára helyezzük.


A láb részénél érdemes még ilyenkor (amíg a bevonó puhább) a lábát jelölni. Óvatosan, hogy ne vágjuk azért át a bevonót.

Rögzíteni a fejét az alsó testét glükóz sziruppal (otthon is elkészíthető házilag, cukor és víz megfelelő arányú összefőzésével) szoktam, de volt már olyan is, hogy vajkrém volt a "ragasztó".

Ha ezzel elkészültünk, akkor kezdődhet a dekorálás.
Először a fejére kerülnek fel a szemek, az orr és a bajszok.
Egy darabka színezett bevonót a kezünkkel a kívánt formára alakítunk, majd elhelyezzük a fején. (egyszerűen, kevés vízzel rögzíthető)


A ruháját tetszőlegesen díszíthetjük. Tehetünk rá akár fodrokat vagy virágokat, cukorgyöngyöket vagy amit csak szeretnénk. Én a szegélyeket egy kis virágos, köves fülbevalóval mintáztam meg.


A legvégén készítettem el jelen esetben a kis virág díszt (az előző Hello Kitty-s tortára masni került) a fejére.


Remélem tudtam hasznos ötletekkel szolgálni ennek a tortának az elkészítéséhez!
Sok szeretettel várom az elkészült tortákról a fotókat! ;-)

8 megjegyzés:

Zsike írta...

Szia Eszter,
Nagyon szépek a tortáid, nagyon ügyes vagy! Csak ámulok!!!
Azt szeretném megtudni, hogy a Hello Kitty tortát amit lépésről-lépésre szemléltettél Te mekkora tepsiben sütötted és mennyi tojásból?
Köszönöm előre is válaszod!
Üdv, Zsike

Eszter írta...

Köszönöm szépen Zsike! :-)
Megfogtál a kérdéssel, mert már nem emlékszem rá. Mindig attól függ, hogy hány szeletes a torta, de már nem emlékszem rá. Legközelebb majd ezt is leírom.

Zsike írta...

Köszönöm azért! Tippet sem tudnál adni, hogy Te mekkora tepsiben csinálnás és hány tojásból? Sajnos még nem csináltam formatortát így sajnos fogalmam sincs hogy kezdjek hozzá. De a kislányom szeretne ilyet a születésnapjára és nagyon szeretnék örömet szerezni neki vele...
Fondantal vontad be?
Köszi előre is a segítséget!

Eszter írta...

Attól is függ, hogy mekkora tortát szeretnél készíteni.
Én a 16 centis formában 4, a 21 centis formában 6, a 26-os formában 8 tojásból készítem a piskótát. (ennek is fent van a receptje a blogon)
A szögletes formáimnak most fejből nem tudom a méretét, de ránézésre szoktam belőni a kerek formához viszonyítva, hogy hány tojásból készüljön hozzá a piskóta.
Bevonáshoz használhatsz fondant is, marcipánt is vagy unidec-et. Én K2-vel vontam be.
Remélem, hogy tudtam segíteni! ;-)

Zsike írta...

Köszönöm a segítséget! Még annyi, hogy szerinted ezt szögletes formában célszerűbb elkészíteni vagy készítsem kerek tortaformában 2 külön tortából?

Eszter írta...

2 külön tortából mindenképpen egyszerűbb már csak a bevonás miatt is, ahogy a leírásban is van. (ha nincs nagyon benne gyakorlatod)

Zsike írta...

Nagyon szépen köszönöm!!!

Unknown írta...

Szia!Köszönöm az ötletet nagy segitség volt.Kislányom első születésnapjára készítettem el,mindenkinek nagyon tetszett.
Melinda
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/s480x480/1014002_754240477954961_1129724969570621799_n.jpg?oh=fa92b229c7df15c4a22abf5c236e267d&oe=54BBBD8B&__gda__=1421367644_efedd25e9fa4d056966210aa68871cd5

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails