2011. október 3., hétfő

Lemezjátszó torta bakisorozattal tarkítva


Az egyik kolleganőm férjének a 60. születésnapjára készítettem ezt a 30 szeletes tortát a hétvégén. Az elképzelési nagyon konkrtétak voltak, a lemez címe, a feliratok, szóval nem nagyon volt szabad kezem a készítés közben, mégis nagyon tetszett az ötlet, amikor előállt a kéréssel, hogy lemezjátszós torta legyen.


Kaptam a torta mellé egy majdem péntek 13-at is, hiszen mindig jött valami a készítés közben... Már kezdtem megijedni, végül csakazértsem hagytam magam és végül én győztem!
Kezdődött ott, hogy a választott grillázs krém tréfált meg legelőször. Most már tudom milyen az, amikor kicsapódik a krém, vagyis minden alkotórész, ami benne van felmondja a szolgálatot. Hurrá! Kezdtem előröl, mert nem akartam megkísérletezni ezt a folyós krémet a tortába tölteni (el tudom képzelni hová vezethetett volna ez a hiba...). Még szerencse, hogy az én drága nagymamám dupla annyi diót küldött nekem, mint amennyit kértem tőle. :-)
Krém újrakészítve, torta betöltve.



Az előre elkészíthető alkatrész, a lemezjátszó karja (vagy nem tudom mi ennek a rendes neve) következett. Kitaláltam, hogy milyen jó lesz majd ehhez a tragant. Igen, jó lett volna, ha nem keményedik meg a bombabiztos becsomagolásom ellenére. Hurrá. B terv előlép, jött a CMC por. Nem kapott szegény kar hosszú száradási időt, de nagyon jól megállta a helyét, meg is keményedett kellőképpen. Igen ám, csak éppen az kerülte el a figyelmemet, hogy színezzem a formázás előtt ezt a szerkentyűt. Így nagy örömködve álltam a kiszáradt FEHÉR alkatrész előtt. Újabb hurrá. Sebaj, gyorsan orvosolható egy kis festéssel.
Torta beburkol, feldíszít, minden okés.


Én mindig szoktam a torták alá készíteni egy tálcát is, színben egyező kartonlappal, celofánnal fedve. Az ollóm ezen a ponton adta fel a szolgálatot, ripityára tört. Nagybetűs HURRÁ. (Az már más kérdés, hogy a tortalap akkorára sikerült, hogy én is ráfértem volna) :-)
Az i-re a pont az volt, amikor szombat reggel 8-kor rohantam a nagykerbe tüzijátékot venni. :-)))
De ilyen is kell néha, még erősítik is az embert. :-) Így utólag már én is csak nevetek rajta.

18 megjegyzés:

Katucikonyha, írta...

Igen, ha egyszer az elemek összeesküdnek az ember ellen... Minden megpróbáltatásod ellenére remekül sikerült!

Gomba írta...

Bocs, ezen jót nevettem :)
De a lényeg, hogy jól sikerült!

tejszínhab írta...

Igazán ötletes és jó h nem estél kétségbe:)

Eszter írta...

Köszi, köszi! Ó, a kétségbeesés szinte végig ott volt, de nem hagytam magam! ;-)

Gabi, a tortatanonc írta...

Hűha, akkor ezek szerint folytatódott a széria! :) A végeredmény azonban nagyon tetszik! Szerintem ha nem lennének ilyen megoldásra váró feladatok, akkor én nem is élvezném a tortázást! ;)

egycsipet írta...

Egyszer süssünk együtt tortát, én hozom az összes többi bakit, amit ilyenkor be lehet gyűjteni, ebben nagyon jó vagyok. :DDDD
A torta remek lett és ez azért feledteti a bosszúságot! ;)

Petra írta...

Szuper lett, minden baki ellenére. :)))

Dia és a konyha írta...

Nagyon jó lett! :)))

Okki írta...

A végeredmény csodás lett, tetszik! :)

Eszter írta...

Köszi mindenkinek, nagyon örülök, hogy elneyrte a tetszéseteket! :-)

Gabi! ííígy van, csak kell, hogy jó passzban legyek hozzá ;-)

csipet! Na, nem ijesztettél meg! Sőőőt! Mindenképpen beszéljünk róla! ;-)

giovanna írta...

great job!!!

marisz57 írta...

Nagyon remek lett a lemezjátszó!

Zsiri írta...

Mindig elkápráztatnak a mesés tortáid :)

Eszter írta...

De kedvesek vagytok, köszönöm! :-)

Bianka írta...

Szerintem nagyon szép

M@rti írta...

Egyetlenegy baki sem látszik rajta, nagyon igényes lett!

Pixie Pie írta...

Szerintem a nehézségek ellenére is szuper lett a végeredmény. Az ilyenek edzik az embert különben is, hosszasan tudnék róla mesélni. :D És legalább megtudtam általad, hogy létezik grillázs krém is! :)

Eszter írta...

Bianka, M@rt köszönöm szépen! :-) Örülök, hogy tetszik, a története meg valóban vicces, de lényeg, hogy nem látszódik rajta.

Pixie! :-))) Örülök, hogy valamit tőlem is "tanulhattál"! ;-)

Tegnap személyesen is megkaptam a visszajelzést a tortáról. Olyan nagyon jó érzés, amikor hallom a beszámolót, főleg amikor ennyire pozitív a visszajelzés. :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails