Egy kis pirított kolozsvári szalonna is került pele pirítva, hogy markánsabb ízt kapjon és totál siker volt, legalábbis nálunk. :-)
Sült tarja mellé került köretként az asztalra.
15 dkg arborio rizs
1 nagy marék sütőtök felkockázva
kb 5 dkg kolozsvári szalonna
4-5 dl húsleves alaplé
olívaolaj
só
bors
A szalonnát egy nagyon kevés olajon elkezdem pirítani, majd félidőben a sütőtökköt is hozzáteszem és azzal együtt pirítom tovább. Amikor a sütőtök már félig megpuhult (ez idő alatt a szalonna is ropogósra sül) hozzáöntöm a rizst és addig pirítom, amíg üveges nem lesz.
A húsleves alaplevet kis adagonként adagolom a rizshez 1-1 decinként felönve és megvárom, amíg a kis adagokat beszívja a rizs.
A legvégén adható hozzá egy kevés vaj, de tetszés szerint akár reszelt parmezán is.
3 megjegyzés:
Érdekes, de ízletes. :)
De jól néz ki ez is!
Még nem ettem, de szívesen megkótolnám
Megjegyzés küldése