2011. július 5., kedd

Mexikói pite és díjeső


Van, amikor előszedek régi recept újságokat vagy bevásárolok az újakból és szippantom magamba na meg a fejembe az új recept ötleteket. Így történt ezzel a pite-félével is. Nagyon megtetszett a Vidék íze c. újságban, persze némi módosítással készítettem el (gyerekbarát, csípős mentesen).
Nagyon finom melegen és hidegen is egyaránt.

Hozzávalók:
20-30 dkg fagyasztott leveles tészta (én csak 20 dkg-ot használtam, de aki be szeretné fedni a tetejét az többet használjon)
30 dkg darált hús (esetünkben sertéshús)
1 kis fej vöröshagyma
1 doboz konzerv vörös bab (lecsepegtetve)
fél doboz konzerv kukorica (lecsepegtetve)
1 kis doboz tejföl
1 darab tojás

bor
pirospaprika


A fagyasztott leveles tésztát a felengedés után kinyújtom akkora méretűre, amiben majd a pitét sütöm (ez lehet tetszőlegesen pite forma is akár vagy egy szögletes tál is megteszi) és kevés zsíradékkal kikent formába teszem.
Az apróra kockázott hagymát kevés olajon üvegesre sütöm, majd a hússal együtt megpirítom. Sóval, borssal (aki szereti csípőssel is) ízesítem, majd hozzáöntöm a levétől lecsepegtetett babot és kukoricát is. Óvatosan összekeverem őket, majd egy pár percig még összemelegítem.
A leveles tésztával bélelt formába öntöm a húsos keveréket (1. kép).
Elkészítem az öntetet, amihez a tejfölt összekeverem a tojással és kevés sóval, borssal, egy késhegynyi pirospaprikával. Ezt az egészet a pitére öntöm (2. kép), majd előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.




Az utóbbi időben kaptam több díjat, mindig úgy örülök neki, csak a posztolásukkal maradtam el, így most ezt is megteszem.
Rozsikától, BarBItól és Flórától. Ezúttal is nagyon szépen köszönöm Nekik!
Szeretném továbbadni minden kedves blogger társamnak ezúttal, akik már megkapták azoknak is és természetes akik még nem, azoknak is!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jó lehet ez a pite, jól néz ki!

Kati írta...

Hú, ez finom lehet.

Eszter írta...

Köszi lányok!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails