2016. április 26., kedd

Zöldspárgás-medvehagymás gnocchi



Joggal merülhet fel a kérdés, de nem, még nem unom a medvehagymát. Ilyenkor kell enni leginkább, amikor szezonja van, mert frissen az igazi. Télre meg marad a szárított változata és az ami a fagyasztóból előkerül.
Most friss és ízletes zöldspárgával karöltve készült el.
Ha valaki nagyon ragaszkodik a húshoz, akkor köretként is fogyaszthatja.

Hozzávalók:
1 csomag gnocchi
fél csomag zöldspárga
fél csokor medvehagyma
1 evőkanál juhtúró
kb 1 dl tejszín
2-3 evőkanál tejföl

bors

A zöldspárgát megmossuk, majd eltörjük a szárát (ott fog széttörni, ahol a fás szára kezdődik, az alját nem fogyasztjuk el). 2-3 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük, de ne legyen túl puha, arra figyeljünk. A spárgák fejét csak a főzés végén adjuk hozzá.
A juhtúrót egy kevés olajon megolvasztjuk majd hozzáöntjük a tejszínt és a tejfölt is. Sóval, borssal ízesítjük.
Hozzáadjuk a megfőtt és lecsepegtetett spárgát, majd a felaprított medvehagymát is és addig főzzük, amíg besűrűsödik a mártásunk.
A gnocchit a leírás szerint megfőzzük, majd az elkészült spárgás-megvehagymás szószhoz öntjük.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails