2013. július 9., kedd

Túrókrémes padlizsántekercs


Padlizsán kattanásom van, nem kertelek és nem tagadom. :-) Tudom, az én bajom. Meg a Tiétek is az lesz ha sok padlizsános receptet hozok, amíg tart nálam ez az időszak. :-))))
Egy laza vendégvárós fogás után kerestem. Ami padlizsános. Kicsit változtattam az eredeti recepten. Nagyon finom lett és nagy tetszést aratott.

Hozzávalók:
2 darab padlizsán (kb fél kg volt)
25 dkg túró
2-3 evőkanál natúr krémsajt
2-3 evőkanál natúr joghurt
1 nagy maréknyi napraforgómag (száraz serpenyőben megpirítva)
só, borsikafű, kakukkfű, petrezselyem



Az alaposan megmosott padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágjuk majd besózzuk és egy szűrőbe sorakoztatva félretesszük, hogy kiengedje a keserű levét. (kb 20-30 perc)
Amíg erre várunk, addig elkészíthetjük a krémet. Ehhez a túrót a krémsajttal, a pirított napraforgó maggal és a fűszerekkel együtt egy tálba tesszük majd botmixerrel pürésítjük. A joghurtot fokozatosan adjuk hozzá, amíg megfelelő állagú krémet kapunk. Nem jó ha túl híg lesz a krém, mert akkor kifolyik a tekercsekből. Hűtőbe tesszük a felhasználásig.
A padlizsán szeleteket papírtörlővel letörölgetjük majd egy kevés olajjal megkenegetjük őket és kontakt grillen megsütjük a padlizsánok mindkét oldalát.
Ha kihűltek, akkor egy-egy kiskanál túrókrémet halmozunk a padlizsánokra majd feltekerjük őket.
Friss zöldsalátát (esetünkben paradicsommal és lilahagymával, de bármilyen friss zöldséget el tudok hozzá képzelni), joghurtot (én még enyhén csípős ajvárt is) és a kontakt grillen enyhén átpirított rozskenyeret kínálunk hozzá.

(Recept ötlet: NoSalty)

2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Ígéretesen hangzik és úgy is néz ki...:-P :)

Eszter írta...

Köszi! ;-) Bár a fényviszonyok nem igazán voltak alkalmasak, hogy jó fotót készítsek. Bár az ízén ez mit sem változtatott! :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails