2011. december 8., csütörtök

Kutya az ágyban torta avagy a legjobb barátnő születésnapjára készült torta


Drága barátnőm születésnapjára készítettem ezt a tortát. A posztolással sajnos egy kicsit elmaradtam, de ami késik, az nem múlik.
Elárulok annyit róla, aki nem ismerné és esetleg nem tudná, hogy kiről van szó, hogy Barátnő nagyon szereti az állatokat. Ez egy elég finom kifejezés. Hosszasan tudnám mesélni kalandos és "őrült" állatmentő akcióit. :-) De így szeretjük. Meg mindenhogyan! :-)
Legújabb jövevénye egy magyar agár. Ő most az első számára. Kérdés sem fért ahhoz, hogy a születésnapjára valamilyen kutyás témában kell majd tortát készítenem. Időm sajnos nem volt rá és sok öltetem sem. Hosszasan törtem a fejem, hogy milyen is legyen ez a torta. Semmi snassz ötlettel nem akartam előrukkolni, igazán személyeset szerettem volna alkotni neki.


Már ötleteket is próbáltam szerezni másoktól. Egészen a vége felé hívtam az egyik közös barátnőnket (nem is értem miért csak akkor) és ahogyan mondtam a "problémámat" egyből beugrott a torta! Mi lenne ha Emma (a kutya) jó szokása szerint -ahogyan a valóságban is- az ágyban, a takaró alatt feküdve, betakarózva -ahogyan azt a kedves Barátnő is biztosan megteszi minden reggel, amikor elköszön tőle munkába jövet, bármennyire is tagadja :-)- az ágy közepén aludna a tortán. Vagyis maga az ágy lenne a torta. El sem tudott tántorítani semmi ettől az ötlettől.
Síma piskótát töltöttem meg őszibarackos-túrós krémmel, majd szépen "összeszereltem" az ágyat, közepére került Emma és szépen betakargattam én is. :-) Kapott egy piros pöttyös labdát is.
Utólag is nagyon sok boldogásgot és tudod még, hogy mi minden jóságot kívánok Neked drága barátnőm! ;-)

10 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Cuki! :)

Erás írta...

Isten Éltesse a Dalllllospacsirtát! Szeretettel pusziljuk mi is (ha még emlékszik)!

Szuper a torta! Az ágy, a kutya-körvonala! Nagyon jóóóóó! Mintha csak Jucit látnám, csak ő lényegesen kisebb szőrcsomó a paplan alatt, de folyton lebukik... :)

Eszter írta...

Biztos Ő is olvassa! ;-) Már hogyne emlékezne rátok!!?
Puszit küldünk mi is nektek! ;-)
Jucit még nem ismerem...

Névtelen írta...

Drága Eszkóm! Köszönöm a tortát, nem csak a külleme, az íze is felért egy remekművel! Nagyon örülök, hogy a Legjobb Barátnő titulus immár évek óta engem illet meg! Mindenképp kölcsönös és nem győzöm elégszer mondani, hogy mennyire büszke vagyok Rád:-) Tájékoztatom a blog olvasótáborát, hogy a marcipán-takaró alatt valóban ott szundikál egy marcipán-agárlány:-) , akit nem is ettünk meg, hanem a Bagolytorta bagoly-dísze mellől kacsint rám a hűtő egyik polcáról:-) Még egyszer nagyon köszönöm Neked és Fefónak a felköszöntést:-)

Gabi, a tortatanonc írta...

Rettenetesen tetszik a torta, a sztori, az állatbarátosság, na meg Emma! Meg az ötlet és az, hogy ennyire személyes töltetű lett a torta (a barackos túrókrém mellett)!
Ahhoz képest, hogy nem volt sok időd, szerintem minden részlet nagyon ott van! :)))

Eszter írta...

Puszillak! ;-)

Gabi! Örülök, hogy Neked is tetszik és köszi! :-)))

Dia és a konyha írta...

Nagyon-nagyon jó! Az ágy kidolgozottsága, a kutya apró részletei a takaró alatt, mind-mind tökéletes! :)))

Linyah írta...

Jaj, ez nagyon jó! :) Gratulálok az ötlethez is és a kivitelezéshez is :)

M@rti írta...

Ez nagyon vicces! Vigyorognom kell rajta! ;-)

Eszter írta...

Köszönöm mindenkinek! :-) örülök, hogy tetszik! :-))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails