2011. október 21., péntek

Málna-szeder lekváros muffin pisztáciával


Munkahelyi falatozásra készítettem ezt a muffint.
Mint már én is és előttem is rengetegen megírták, ez tényleg pikk-pakk készen van.
A nagymamám saját készítésű és termésű málna-szeder lekvárját használtam hozzá, amitől még finomabb lett! :-)

Hozzávalók:
2 csésze liszt (1 csésze kb 14 dkg)
1/2 csésze cukor (1 csésze kb 14 dkg)
3 teáskanál sütőpor
1 csipet só
3/4 csésze tej
1/3 csésze olaj
1 tojás
lekvár (tetszőlegesen bármilyen lekvárt használhatunk)
1/4 csésze sótlan pisztácia

A lisztet, a cukrot, a sűtőport és a sót összekeverjük.
Egy másik tálban a tojást a tejjel, az olajjal elkeverjük, majd hozzáöntjük a lisztes keveréket és alaposan összekeverjük.
A muffin formákat papírkapszlival kibéleljük és félig töltjük a tésztával, majd 1-1 kanál lekvárt teszünk rá végül szétosztjuk a maradék tésztát is. A tetejükre még teszünk lekvárt és a durvára aprított pisztáciával megszórjuk.
Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

1 megjegyzés:

egycsipet írta...

Finom lehet, jól hangzik a pisztácia+mama lekvárja duó. :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails