2011. augusztus 26., péntek

Gyümölcsös-krémsajtos pohárkrém


Ezt a pohárkrémet a közös tortázásra készítettem a lányoknak. Természetesen előtte napokban leteszteltük otthon a fiúkkal. Akkor málnával készíettem, viszont a lányoknak készült változatba még nagyszemű, friss, mosolygós szeder is került.
Reggel, munka előtt vágtáztam ki a piacra azon a napon, amikor jöttek a bloggerinák (szabadon Gabitól:-) ), hogy friss gyümölcsök kerüljenek a desszertbe. Talán a gyorsaságát is tudom bizonyítani, mert a piacozás után még gyorsan össze is állítottam a pohárkrémet (munka előtt) és a hűtőben várakoztak az elfogyasztásra.


Hozzávalók: (kb 4 pohárhoz)
2 doboz natúr sajtkrém (pl: Philadelphia)
1 kis pohár tejföl (20%-os)
2 kis pohár gyümölcsös joghurt (ízben harmonizáló, én Jogobellát használtam)
1-1 db cukrozott babapiskóta poharanként
tetszés szerint gyümölcsök
porcukor
1 dl tej

A babapiskótákat 3-4 darabba töröm, majd a tejben egy kicsit megforgatom és a poharak aljára teszem őket.
Az egyik doboz krémsajtot elkeverem a gyümölcs joghurttal és ha kell, akkor porcukorral ízesítem. Ezt a piskótára rétegzem, majd elosztom a másik doboz joghurtot is a krémsajtos rétegen.
Megszórom egy réteg gyümölccsel.
A másik doboz krémsajtot összekeverem a tejföllel és ízlés szerint porcukrot teszek hozzá, majd a rétegek tetejére kanalazom.
Legvégül gyümölccsel díszítem és hűtőbe teszem a fogyasztásig, így az ízek is összeérnek egy kicsit.

6 megjegyzés:

Okki írta...

Nagyon finom! :)

Petra írta...

Nagyon guszta, könnyű édesség. Tetszik. :)

Ami írta...

big big lájk :)

Flóra írta...

Nagyon guszta lett!

Bianka írta...

Finom

Eszter írta...

Köszönöm!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails