Végre itt van a jó idő, amikor már tényleg jól tud esni egy könnyű, hideg gyümölcsleves. Most alma, eper és körte került a levesbe és az epertől kapta ezt a szép színét. Bogó szerint: "rózsaszínű leves" lett belőle. :-)
Hozzávalók:
1 nagyobb alma
1 puhább körte
20-25 dkg eper
3-4 szegfűszeg
1 csipet fahéj
cukor ízlés szerint
1 kávéskanál reszelt citrom héj
kb 2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
Az almát és a körtét meghámozom, majd felkockázom. Beleteszem a szegfűszeget, a fahéjat, a citrom héjat és felöntöm annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Ízlés szerint cukrozom.
Amikor már majdnem teljesen megpuhultak a gyümölcsök, akkor beleteszem a levesbe a megmosott, félbe vagy negyedekbe (mérettől függően) vágott epret is.
Közben elkészítem a habarást, amihez a tejfölhöz hozzákeverem a lisztet és a forró levesből rámerek egy merőkanálnyit, alaposan összekavarom (így hőkiegyenlítek és nem lesz csomós sem a habarásom), majd az egészet a forrásban lévő leveshez öntöm folyamatos keverés közben. Jól kiforralom, majd kihűtöm a levest. Tejszínhabbal tálaljuk.
Egy újabb díjat kaptam Foodafoktól, amit ezúton is nagyon szépen köszönök, nagyon örülök neki!
Igazság szerint tovább kellene adnom 15 bloggrenek, de ahogy az lenni szokott már biztosan nagyon sokan megkapták azok közül, akiknek én is szívesen adnám. Így szeretném ha mindenki megkapná, aki ide jár hozzám is nézelődni, olvasgatni.
8 megjegyzés:
Remek tálalás
Szívesen kanalaznék ebből a gyümölcs levesből :)) Nagyon csábító!!
Köszönöm lányok! A lefolyt tejszínhabot leszámítva... :-)
Egy ilyen nyárias napon tényleg egy lehűtött gyümölcsleves a legfinomabb!
Igazi Eszter-napi nőcis, rózsaszín leves! :)
Boldog névnapot!
Gabi! Köszi-köszi! ;-) Puszi!
Finom lehet, és milyen szépen tálaltad, nekem nagyon tetszik az a tejszínhab fodor.
Már napok óta nagyon fenem magam valami hasonló, hűsítő levesre. Nagyon guszta, jóóó sok tejszínhabbal! Mmmm! :))
Boldogságos névnapot kívánok! :)
Kati, egycsipet! Köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése