2015. október 19., hétfő

A legjobb dolog ami a maradék húslevessel történhet


Biztosan járt már más is úgy, hogy megmaradt a húslevesből a zöldség és a finom leve. Sajnáltam kidobni. Már van a fagyasztóban lefagyasztva leve, így ez sem volt opció. Viszont a zöldségeket kiszedve és némi húsleves lével hígítva nagyon finom krémlevest készítettem belőle.
El tudom képzelni még felturbózva fűszerekkel. Most nem tartottam rá igényt, mert nagyon finom volt frissen őrölt borssal és egy kis csípős olajjal meglocsolva, sajtos pirítóssal tálalva.

Hozzávalók: (2 főre)
2 darab főtt répa
1 nagyobb főtt fehérrépa
1 közepes méretű főtt krumpli
2 darab főtt fokhagyma

A zöldségeket egy edénybe szedjük és egy kevés levet merünk rá a húslevesből. Botmixerrel turmixoljuk és tovább hígítjuk a leves levével ha szükséges.
Összeforraljuk az egészet és tálaláskor frissen őrölt borssal és sajtos pirítóssal tálaljuk.


Tipp:
- Tetszés szerint más zöldségeket is rakhatunk még bele ha megmarad.
- Tálalhatjuk levesgyönggyel vagy egyszerű pirított kenyérkockákkal is.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails