2014. szeptember 1., hétfő

Szilvás márványos sütemény


Mostanában előnyben részesítem a gyorsan elkészíthető süteményeket. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül. ;-) Ezt a süteményt nem igazán volt több elkészíteni egy óránál az összeállítástól számítva addig, amíg megsült. Az elfogyasztása is hasonlóan gyors ütemben zajlott. :-)
Kezdőknek is bátran merem ajánlani, mert nem igényel sok tudást és nem is bonyolult az elkészítése.
Mi nem szeretjük a fahéjat (jobban mondva Férj), így soha nem használok. De mint tudjuk, a szilvához jól passzol, így aki szereti az ne hagyja ki megszórni egy kis cukrozott fahéjjal a szilvákat!

Hozzávalók:
50 dkg szilva
2 kis pohár natúr joghurt (150 grammos volt a joghurt amit használtam, ezzel a pohárral mérjük majd a többi hozzávalót is)
3 tojás
3 (joghurtos)pohár liszt
1 (joghurtos)pohár cukor
1 (joghurtos)pohár étolaj
2 evőkanál porcukor
1 csomag sütőpor
egy csipet só
2 evőkanál (cukrozatlan) kakaópor
2 csomag vaníliás cukor a tetejére



Egy tálba öntjük a joghurtot és a tojásokat, majd egy kézi habverővel alaposan elkeverjük. A joghurtos pohárral mérve hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a sütőport és az olajat majd ezzel is alaposan elkeverjük. 
Egy 25*35 cm-es kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tészta felét, elegyengetjük. A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaót és a porcukrot és azt is a tepsibe öntjük a fehér tésztára és elegyengetjük.
A megmosott, elfelezett és kimagozott szilvákkal kirakjuk a tészta tetejét és megszórjuk a vaníliás cukorral majd 160 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük. (Érdemes tűpróbával ellenőrizni)



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails