2014. szeptember 29., hétfő

Rakott krumpli revolúció


Avagy: amikor a rakott krumpli leves köntöst ölt. Amolyan tojás levesnek is mondható. Egy a lényeg, hogy mi imádjuk. Említettem már, hogy szeretjük a levest? ;-) Egy párszor egészen biztos. Szóval ez a leves is úgy született, hogy valami újdonságra vágytunk. Legyen tojásleves, de ne a szokásos változatban és turbózzuk fel egy kicsit. Ez, a számunkra szuper ízvilág született, ami majdnem teljesen a rakott krumpli ízvilágát idézi, sajt helyett egy kis répával. :-) Próbáljátok ki, megéri!

Hozzávalók: (4 főre)
2 vékony szelet húsos (Kolozsvári) szalonna
3 darab kisméretű krumpli
1 közepes méretű répa
4 keményre főtt tojás
1 kis pohár tejföl

őrölt bors
1 csapott teáskanál őrölt pirospaprika

A zöldségeket megtisztítjuk és egészen kicsi kockákra daraboljuk.
A húsos szalonnát szintén apróra kockázzuk és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket is majd egy pár percig folyamatos kevergetés közben pároljuk. Megszórjuk a paprikával és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. Fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
Amíg a leves fő, addig a keményre főtt tojásokat félbevágjuk és a tojások sárgáját egy külön tálba tesszük és villával összetörjük. Hozzáadjuk a tejfölt és alaposan összekeverjük őket. A tojások fehérjét apró kockákra vágjuk.
Ha megfőttek a zöldségek, akkor egy merőkanál levest a tejfölös-tojás sárgájás tálba merünk és összekeverjük majd visszaöntjük a forrásban lévő levesbe folyamatos kevergetés közben. Hozzáadjuk a felkockázott tojás fehérjét és ha újra felforrt a leves, már tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails