2013. április 15., hétfő

Sajtkrémes-medvehagymás csavar


Arra gondoltam, hogy medvehagyma hetet tartanék a blogon, ha már otthon nálunk a csapból is medvehagyma folyik. :-) Így itt a blogon is boldogítanék vele mindenkit, aki - hozzám hasonlóan- nagyon szereti.
Első körben egy sós rágcsálnivalót hozok, amit villám gyorsan el lehet készíteni aztán meg -villámgyorsan- fogyasztani.

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 csokor medvehagyma
1 tubus natúr sajtkrém
só, fehér bors
1-2 evőkanál tejföl ha szükséges
1 tojás a kenéshez
szezámmag


A leveles tésztát kiolvasztjuk.
A medvehagymát egészen apróra vágjuk.
A sajtkrémet kikeverjük, ha szükséges 1-2 evőkanál tejföllel lazítjuk (attól függően, hogy milyen sajtkrémet használunk). Sóval és egy kevés fehér borssal ízesítjük.
A leveles tésztát vékonyra (téglalap alakúra) nyújtjuk és megkenjük a sajtkrémmel majd megszórjuk a medvehagymával. Félbehajtjuk a tésztát és megkenjük a tojással, megszórjuk a szezámmaggal.
Pizzavágóval vagy derelyevágóval vékonyan felcsíkozzuk a tésztát és mindegyiket megcsavarjuk mielőtt a sütőpapírral bélelt tepsibe tennénk.
Előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails