2010. június 30., szerda

Májkrémes-tojásos melegszendvics krém


Ezt a melegszendvicset még egy általános iskolai barátnőm anyukája készítette anno. Annyira ízlett, hogy el kellett kérnem a receptjét. Azóta is őrzöm és rendszeresen készítem. Ez az étel abba a katageróiába tartozik szerintem, ami ronda, de finom. És a hozzávalókat tekintve is furcsa lehet elsőre, de ígérem, hogy finom!

Hozzávalók: (kb: 6 db fél zsemléhez)
10 dkg májas (szerintem a Gyulai májasból a legjobb)
2 db tojás
2-3 ek tejföl
1-2 ek margarin
1 tk mustár
2 tk ketchup

bors
oregano

a tetejére:
sajt
paradicsom
oregano

A tojásokat keményre főzöm, majd villával jól összetöröm. Összekeverem a májkrémmel, a tejföllel, margarinnal, mustárral, ketchuppal, sóval, borssal, oreganoval és egy pici reszelt sajtot is teszek bele. A kész krémet a zsemle szeletekre kenem és jól megszórom reszelt sajttal. A tetejére paradicsom karikálat teszek és egy kicsi oreganot is. Előmelegített sütőben megsütöm, amíg a sajt rá nem olvad a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails