2012. április 19., csütörtök

Villámgyors pogácsa újratöltve, medvehagymás változat


Már a múltkor is oda meg vissza voltam ettől a pogácsától, hogy 1 óra hossza alatt készen van egészen az összeállítástól a sülésig. Gondoltam, hogy kipróbálom most medvehagymával is (csak apró változtatásokkal), mint aktuális kedvenc. Azt kell mondanom, hogy nagyon jól működött így is, bátran merem ajánlani nem csak a finomsága, de a gyorsasága miatt is.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
10 dkg reszelt sajt
1 cs sütőpor
2 csapott teáskanál só
tejföl (annyi, amennyit felvesz a tészta, kb a nagy dobozosnak a felét használtam fel hozzá)
1 tojás sárgája a kenéshez
fél csokor medvehagyma felaprítva
szezámmag a tetejére


A sütőporos lisztet a puha margarinnal összemorzsolom, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a sót és a medvehagymát is. Elkezdem összegyúrni a tésztát és közben adom hozzá a tejfölt kis adagokban. Tejföl, gyúrás, tejföl, gyúrás, mindaddig amíg össze nem áll a tészta. A végére egy lágy, de nem ragadós tésztát kapunk.
Nyújtódeszkára helyezve a tésztát kb 2 ujjnyira kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk őket. A tetejüket tetszőlegesen rácsozhatjuk vagy szórhatunk rá magokat, sajtot is akár. A tojással mindenképpen kenjük meg a tetejüket sütés előtt, majd mehetnek a forróra (200 fokra) melegített sütőbe. Nálam kb 10 perc alatt gyönyörűre sültek (ha ennyi idő alatt mégsem sülne meg, akkor mérsékeljük 10 perc után a hőt kb 150 fokra) és még langyosan majdnem elfogytak.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails