2010. július 19., hétfő

Tojásos omlett


Ez egy igazán laktató reggeli (vagy vacsora) és egyáltalán nem vesz sok időt az elkészítése.

Hozzávalók: (2 főre)
4-6 tojás
8-10 szelet szalámi (vékonyra szelt)
8-10 szelet kolbász (vékonyra szelt)
2 szál zöldhagyma
5 dkg trappista sajt (reszelve)

bors

A tojásokat habosra verem, sóval, borssal ízesítem, majd egy nagyobb méretű teflon serpenyőben egy pici olajat melegítek. Az egyik szál újhagymát felkarikázom, majd egy pillanatra a serpenyőbe teszem, éppen csak addig, amig egy kicsi színük lesz. Erre ráöntöm a tojást, majd szépen elosztatom rajta. Nem kell összekavarni, hiszen omlettet készítünk. Amikor már az alja megsült, akkor megfordítjuk a tojásos omlettet. Én úgy szoktam ezt megtenni, hogy a serpenyőre egy tányért rakok, arra fordítom ki a tojást, majd a tányérról visszacsúsztatom a serpenyőbe. Ekkor takarékra veszem a gázt és gyorsan ráhelyezem az omlett egyik felére a szalámit, a kolbász és a reszelt sajtot is. Ez idő alatt megsül az omlett másik fele is, majd az üresen maradt felét ráhajtom a másikra. Kettévágom, majd forrón tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails