2010. július 12., hétfő

Ribizlis sült túrótorta



A recept ötletet a Nők Lapja konyha adta. Volt itthon egy kis túró és némi ribizli, ami nem fogyott. Gondoltam, hogy süteményként majd elfogy. Így is lett.

Hozzávalók a tésztához:
22 dkg liszt
14 dkg margarin
2 dkg kakaó
7 dkg porcukor
1 tojás

A töltelékhez:

25 dkg túró
15 dkg tejföl
10 dkg cukor
1 citrom héja
1 cs vaníliás cukor
3 tojás
5 dkg puha margarin
3 dkg vaníliás pudingpor

A díszítéshez:
20 dkg ribizli
1 cs piros tortazselé

A tészta hozzávalóit a tojás kivételével egy tálban összemorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk belőle és kibélelünk vele egy 20 cm átmérőjű piteformát (én egy kisebb tepsiben sütöttem, nem piteformában) Az alját villával megszurkáljuk és hűtőbe tesszük pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük.
A töltelék hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük (én itt is előszeretettel használom a botmixert). A tölteléket a tésztára öntjük és 150 fokos sütőben kb 50-60 perc alatt megsütjük.
Ha teljesen kihűlt, a tetejét beborítjuk a ribizlivel majd a tortazselével amit a zacskón leírtak szerint készítünk el.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails