2010. július 12., hétfő

Kókuszos zebrakeksz




Ez a sütemény szintén a nagy kedvencek és a sűrűn készített sütemények kategóriába sorolható nálunk. Egyszer kaptunk kóstolóba és egyből a rabjává váltunk, annyira finom. Csak egy baj van vele mégpedig az, hogy nem fogyasztható egyből, mivel kell idő, hogy a keksz megpuhuljon. Így leghamarabb csak 1-2 nap elteltével fogyasztható, de megéri ennyit várni rá, ezt garantálom!

Hozzávalók:
1 csomag Albert keksz
4 dl tej
5 kanál porcukor
1 csomag csokis pudingpor (főzhető)
1 púpozott ek kakaó
17 dkg margarin
kókuszreszelék a szóráshoz

A tej felébe szórjuk a porcukrot, majd felforraljuk.
A pudingot a kakaóval és a tej másik felével csomómentesre elkeverjük és lassan a forró tejbe csorgatjuk. Kevergetve addig főzzük, amíg sűrű pudingot kapunk. Leveszzük a tűzről és a margarint jól elkeverjük benne. Hagyjuk kihűlni.
Egy tálcára kb 40 cm alufóliát teszünk. A kekszet egyenként megkenjük és egymáshoz ragsztjuk őket a krémmel. A rudat is megkenjük a maradék krémmel kívül és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
Szorosan betekerük a fóliába és legalább 1, de inkább 2 napra hűtőbe tesszük. Tálaláskor a rudat ferdén szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails