2010. július 20., kedd

Karfiol leves


Ezt a receptete az anyukámtól tanultam. Nem lehet és nem is tudok belőle keveset készíteni.

Hozzávalók:
egy nagy fej karfiol
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 közepes méretű sárgarépa
1 kicsi fehérrépa
2 közepes méretű burgonya

bors
ételízesítő
2 dl tejföl
1 púpos ek liszt
egy marék rizs (gyors rizs)

A sárgarépát, fehérrépát, fokhagymát karikákra vágom. Egy kevés olajon a répát megpárolom (ez azért is fontos, mert a répa színe nagyon szépen fog majd ettől gyöngyözni a leves tetején), hozzáteszem a fehérrépát, a fokhagymát, az apró kockákra vágott burgonyát és a hagymát egészben. Pár perc múlva lehúzom a tűzről, majd hozzákeverem a lisztet és ráöntöm a tejfölt is, jól összekeverem. Ezután felengedem vízzel (amennyi levest szeretnék főzni), majd a tűzre visszatéve ételízesítővel, sóval, egész borssal ízesítem a levest. Ha már a zöldségek félig megfőttek, akkor a rózsáira szedett karfiolt is hozzáteszem a leveshez. Levesbetétként gyors rizst szoktam a levesbe főzni. Ezt azelőtt adom hozzá, mielőtt teljesen készen lenne a leves, kb: 10-15 percig főzöm még a rizzsel együtt.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails