A túrós sütemények mindig elsőbbséget élveznek nálunk. Volt egy idő, amikor mindig csak ilyet ettem volna, az alj nélküli túrós süteményt. Egyszerű az elkészítése, semmi extra dolog nincs benne, nem kell sokat mosogatni, se tésztát nyújtani hozzá. Langyosan a legfinomabb szerintem. A hibát ott követtem el, hogy csak egy fél adagot készítettem belőle... Ti ne kövessétek el ezt a hibát! ;-)
Aki szereti, az bátran tegyen reszelt citrom héjat is a süteménybe.
Hozzávalók:
1 kg túró
15 dkg lágy margarin vagy vaj
5 evőkanál búzadara
2 evőkanál liszt
10 evőkanál kristálycukor
4 egész tojás
egy csipet só
1-2 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
Hozzávalók a tetejére:
1 pohár tejföl
1 evőkanál liszt
1 tojás
A süteményhez a hozzávalókat egy tálban összekeverjük (kézi robotgéppel még egyszerűbb lesz).
Egy magasabb falú, közepes méretű tepsit kivajazunk és kilisztezünk majd az összekevert tejföl, tojás és liszt keverékét a tetejére kanalazzuk és elsimítjuk.
Előmelegített sütőben (170 fokon) kb 40-50 perc alatt szép pirosra sütjük a tetejét.
(Forrás: andi1976.gportal.hu)