2010. július 7., szerda

Kapros-tejfölös tökfőzelék


Itt van a nyár és sorra érnek a finomabbnál finomabb zöldségek, gyümölcsök. Ilyenkor érzek igazán késztetést arra, hogy ne mindig a kedvenc ételeket főzzem és kihasználva a friss, piacon beszerezhető finomságokat, az amúgy háttérbe szoruló ételek is előrérbe kerüljenek. Ilyen a tökfőzelék is, amit a Férjem nem igazán szeret, de ez a verzió legutóbb is az utolsó kanálig elfogyott. Kedves anyósom által készített hagymás husi volt mellé a feltét.

Hozzávalók:
1/2 kg spárgatök (én a piacon gyalulva szerzem be)
1 csokor kapor
1 doboz tejföl (elég a kicsi is)
1 kis fej vöröshagyma

olaj
1 ek liszt
egy késhegynyi pirospaprika
egy csipet cukor

A tököt az apróra vágott kaporral együtt felteszem főni enyhén sós vízben. Nem kell neki sok idő. Amíg fő a tök, addig világos színű rántást készítek. Én előbb megfuttatom olajon az apróra vágott vöröshagymát, majd ezután teszem rá a lisztet és végül a pirospaprikát. A rántáshoz keverem a tejfölt, majd amikor megfőtt a tök, hozzákeverem a tejfölös rántást is. Jól kiforralom, majd ízesítem sóval még ha kell és egy pici cukorral.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails