2010. június 27., vasárnap
Mascarpone-s eperkrém leves
Örültem, hogy végre eljött az eperszezon. Mindenárom valami epres finomságot szerettem volna készíteni. Volt itthon egy kevés Mascarpone is, ami megadta végül az ötletet. Íme:
Hozzávalók:
50-60 dkg eper (pluszban még a "levesbetétnek" eperdarabok)
10 dkg mascarpone
ízlés szerint porcukor
tej
Az epret megmosom, majd a porcukorral és a mascarpone-val együtt botmixerrel pürésítem. Felöntöm annyi tejjel, hogy krémleves sűrűségű legyen és hűtőbe teszem, hogy jól lehűljön. Tálaláskor eperdarabokkal gazdagítom a levest.
Címkék:
30 perces ételek,
Eper,
Leves
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ez nagyon fincsi lehet!
Valóban nagyon finom volt!
Megjegyzés küldése