2010. június 27., vasárnap

Mascarpone-s eperkrém leves


Örültem, hogy végre eljött az eperszezon. Mindenárom valami epres finomságot szerettem volna készíteni. Volt itthon egy kevés Mascarpone is, ami megadta végül az ötletet. Íme:

Hozzávalók:
50-60 dkg eper (pluszban még a "levesbetétnek" eperdarabok)
10 dkg mascarpone
ízlés szerint porcukor
tej

Az epret megmosom, majd a porcukorral és a mascarpone-val együtt botmixerrel pürésítem. Felöntöm annyi tejjel, hogy krémleves sűrűségű legyen és hűtőbe teszem, hogy jól lehűljön. Tálaláskor eperdarabokkal gazdagítom a levest.

2 megjegyzés:

Csillagszemű írta...

Ez nagyon fincsi lehet!

Eszter írta...

Valóban nagyon finom volt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails