2010. június 28., hétfő

Mogyorókrémes batyu



A recept egy kedves barátnőmtől van (Fene), aki sokféle töltelékkel kipróbálta már ezt a batyut, végül engem ez a mogyorókrémes verzió késztetett arra, hogy kipróbáljam. Tízóraira, uzsonnára vagy desszertként, akár egy tartalmasabb leves mellé is fogyasztható. Ha még melegen, műanyag dobozba tesszük és lezárjuk, akkor több napon keresztül (ha esetleg valami csoda folytán maradna) sem szárad meg.

Hozzávalók:
3 dl langyos tej
1 lapos tk só
10 dkg olvasztott margarin
3 ek cukor
1 tojás
3 dkg élesztő
60 dkg liszt

A töltelékhez:
kb fél üveg mogyorókrém

A langyos tejben pici cukorral felfuttatom az élesztőt. A tészta hozzávalóit összekeverem, majd langyos helyen a kétszeresére kelesztem. Kinyújtom ujjnyi vastagra a tésztát, majd négyzetekre vágom. Mindegyikre kanalazok egy adag mogyorókrémet. A 4 sarkát összefogom a tésztának, tekerek rajta egyet, majd mind a 4 szélét összenyomkodom, hogy ne tudon kifolyni a töltelék belőle.
A batyukat olajozott tepsire teszem kicsi távolságot hagyva köztük, mert még növekedni fognak a sülés közben. Tojással megkenem őket majd pihentetem még egy kicsit. Előmelegített sütőben szép arany színűre sütjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails