2010. június 30., szerda

Málnás-fehércsokis pite


Málna, málna, málna. Végre! Egy recept a Nők Lapjából. Nem is kezdek el mesélni róla, mert már a neve is csak arra készteti az embert, hogy elkészítse. A málna és a fehér csoki találkozása... ki kell próbálni!

Hozzávalók: (kb: 12-15 darabhoz)
A tésztához:
8 dkg vaj
9 dkg cukor
3 tojás
20 dkg liszt
1 tk sütőpor

A töltelékhez:
45 dkg málna
1 ek liszt
2 ek zsemlemorzsa
10 dkg fehércsokoládé (durvára vágva)

A morzsához:
6 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
6 dkg liszt
40 dkg hámozott mandula
5 dkg cukor
1 csipet só
fél csomag vaníliás cukor
porcukor a díszítéshez

A tészta elkészítéséhez a vajat a cukorral, a tojásokkal és a sütőporral elkevert liszttel símára keverjük . Egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és belesímítjuk a tésztát, a tetejét pedig megszórjuk zsemlemorzsával. A megmosott, jól lecsepegtetett málnát összekevrjük a durvára vágott fehércsokoládéval és megszórjuk 1 ek liszttel. A málnás-csokis tölteléket egyenletesen elterítjük a tésztán, majd elkészítjük a morzsát. Ehhez a puha vajat, a lisztet, az apróra vágott mandulát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy tálban addig keverjük, míg morzsás állagot nem kapunk. Ezt rászórjuk a töltelékre és a süteményt 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb: 45-60 percig sütjük, ha szükséges, akkor takarjuk le a tetejét alufóliával, nehogy megégjen. Amikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk és megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails