2010. augusztus 14., szombat

Fokhagymával tűzdelt sült camambert sajt


Megint camambert sajt. Számomra egyáltalán nem unalmas és ahány elkészítési mód, annyi íze van. Mindig más, persze mindig finom. Elmaradhatatlan hozzávaló a pirítós is. ;-)
Ez a változat annyiban izgalmas, hogy a megsült, kívül keményebb réteg alatt olvadt sajt lapul és amikor felvágjuk, akkor folyik belőle a finom, lágy sajt...

Hozzávalók: (személyenként)
1 kerek camambert sajt
2 gerezd fokhagyma

bors
oregano
olíva olaj

A fokhagymát hosszában vékony szeletekre vágom, majd a camambert sajtot megtűzdelem vele jó sűrűn.
Egy nagyobb alufólia darabot megkenek egy kevés olíva olajjal, megszórom borssal és egy pici sóval, majd ráhelyezem a sajtot. A sajt tetejét is meglocsolom az olíva olajjal és sózom, borsozom, megszórom az oreganoval. Az alufóliát a 4 sarkánál fogva összetekerem, egy batyut készítek belőle úgy, hogy a sajthoz ne érjen hozzá a fólia. 200 fokra előmelegített sütőbe teszem a sajtot és kb 15 percig sütöm. Ekkor óvatosan kibontom és ha nem pirult meg a teteje, akkor kibontva (de a fóliában hagyva) még visszateszem egy pár percre a sütőbe a sajtot.
A fóliában és forrón tálalom, pirítóssal.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails