Oldalak

2010. augusztus 14., szombat

Fokhagymával tűzdelt sült camambert sajt


Megint camambert sajt. Számomra egyáltalán nem unalmas és ahány elkészítési mód, annyi íze van. Mindig más, persze mindig finom. Elmaradhatatlan hozzávaló a pirítós is. ;-)
Ez a változat annyiban izgalmas, hogy a megsült, kívül keményebb réteg alatt olvadt sajt lapul és amikor felvágjuk, akkor folyik belőle a finom, lágy sajt...

Hozzávalók: (személyenként)
1 kerek camambert sajt
2 gerezd fokhagyma

bors
oregano
olíva olaj

A fokhagymát hosszában vékony szeletekre vágom, majd a camambert sajtot megtűzdelem vele jó sűrűn.
Egy nagyobb alufólia darabot megkenek egy kevés olíva olajjal, megszórom borssal és egy pici sóval, majd ráhelyezem a sajtot. A sajt tetejét is meglocsolom az olíva olajjal és sózom, borsozom, megszórom az oreganoval. Az alufóliát a 4 sarkánál fogva összetekerem, egy batyut készítek belőle úgy, hogy a sajthoz ne érjen hozzá a fólia. 200 fokra előmelegített sütőbe teszem a sajtot és kb 15 percig sütöm. Ekkor óvatosan kibontom és ha nem pirult meg a teteje, akkor kibontva (de a fóliában hagyva) még visszateszem egy pár percre a sütőbe a sajtot.
A fóliában és forrón tálalom, pirítóssal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése