2010. augusztus 10., kedd
Fehérboros-gombás ragu pirítóssal
Kezdésnek be kell vallanom, hogy ezt a fogást nem én, hanem a Férjem készítette el, de fel szerettem volna tenni ide. Mi ezt nem csak pirítósra kenve, hanem húsok mellé is szoktuk készíteni. Esetenként tejszínnel, tejföllel is meg lehet spékelni, úgy is nagyszerű.
Hozzávalók:
25 dkg csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
2 ek vaj
0,5-1 dl fehérbor
só
bors
A gombákat vékony szeletekre vágom, majd egy kevés vajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolom. Hozzáteszem a gombát, összeforgatom, majd hozzáöntöm a fehérbort is. Fedő alatt puhára párolom, sóval, borssal ízesítem. A végén adok hozzá még egy kevés vajat, amitől gazdagabb lesz a ragu. Vajjal megkent pirítóssal tálalom.
Címkék:
30 perces ételek,
Előétel,
Gomba,
Vendégváró,
Zöldséges
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése