2010. szeptember 27., hétfő

Olívabogyós-házi sonkás-aszalt paradicsomos muffin


Igen, igen, ez a muffin őrület. Bocs, de nem tudok ellenállni és a sós változatot is ki kellett próbálnom. Valami hihetetlenül finom lett, eddig ez áll a 2. helyen, de vitatkozhatna is az első helyért.

Hozzávalók: (12 darabhoz)

vaj és liszt a forma kikenéséhez
7 dkg mag nélküli zöld olívabogyó
2 vékony szelet házi sonka felkockázva
25 dkg liszt
1 ek apróra vágott aszalt paradicsom
2,5 tk sütőpor
fél tk szódabikarbóna

bors
1 tojás
80 ml olívaolaj
30 dkg natúr joghurt vagy tejföl

Az olívabogyókat felszeleteljük és az aszalt paradicsomot is apróra vágjuk.
A felkockázott sonkát egy nagyon pici olajon átsütjük és félretesszük hűlni.
A lisztet összekeverjük az olívával, a paradicsommal, a sütőporral, a szódabikarbónával, majd a sonkák harmadát is hozzáadjuk. Egy pici sót (a sonka is elég sós lehet) és borsot teszünk hozzá ízlés szerint.
A tojást felverjük és hozzáöntjük az olajat és a joghurtot is.
A tojásos masszát összekeverjük a lisztes keverékkel, majd a kivajazott, kilisztezett muffinformákba kanalazzuk. A maradék sonka kockákkal megszórjuk a muffinok tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 25-30 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűltek, akkor könnyedén ki tudjuk venni a formából a muffinokat. Melegen és hidegen is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails