2015. szeptember 16., szerda

Sült (kápia) paprikakrém


Az egyik legjobb dolog szerintem ami a kápia paprikával történhet, hogy ilyen krém lesz belőle. Semmi extra csak a sült paprika húsa. Mielőtt bárki sokat emlegetne a készítése közben, előre leszögezem, hogy kicsit kell vele pepecselni. Megéri, ezt is elhihetitek. ;-)
Ha már nekikezd az ember, akkor szerintem érdemesebb nagyobb adagban elkészíteni. Bár tény, hogy frissen a legfinomabb.
Friss kenyérre, pirítósra kenve, de akár mártogatósnak vagy sült húsok mellé is kínálhatjuk.

Hozzávalók: (ebből az adagból kb 2 személynek való krém lesz)

6-8 darab kápia paprika
fél fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma

bors
borsikafű (opcionális)
olívaolaj

A paprikát megtisztítjuk és előmelegített sütőben megsütjük egészben (amíg szinte fekete lesz a héja). Amikor megsültek a paprikák, akkor egy tálba kiszedjük és folpack-kal letakarjuk 20-30 percre.
Ezután leszedjük a paprikák héját és kiszedjük a magokat is belőle. Késes aprítóba tesszük és belereszeljük a hagymát és a fokhagymát is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy kis borsikafűvel még pikánsabbá tehetjük. Egy evőkanál olívaolajjal együtt végül ledaráljuk az aprítóban. (botmixer is megteszi).


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails