Hozzávalók:
50 dkg gnocchi (félkész)
15 dkg kéksajt (én most Gorgonzolát használtam)
1,5-2 dl tej
1 gerezd fokhagyma reszelve
só
őrölt fehérbors
kaukkfű
borsikafű
őrölt szerecsendió
A brokkolit kis rózsákra szedjük és sós vízben (tehetünk bele a fűszerekből is, én a kakukkfűből és a borsikafűből is tettem bele) roppanósra főzzük.
A kéksajtot összetörjük vagy morzsoljuk és egy kevés olíva olajban elkezdjük olvasztani. Hozzáöntjük a tejet, hozzáadjuk a fűszereket és kevergetve felolvasztjuk benne teljesen a sajtot. A brokkoliból kiszedünk egy pár rózsát és összetörjük, vagy botmixerrel belekeverjük a szószba.
A gnocchit enyhén sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk és beleöntjük a megfőtt gnocchit, elrendezzük a tetején a brokkolit és ráöntjük a sajtszószt. Egy kevés sajtot is reszelhetünk rá (én egy kicsi parmezánnal szórtam meg) és előmelegített sütőben összesütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése