Bár a fotón egy magos zsemlén kapott helyet a krém, de megkóstoltuk szezámmagos ropogós kenyérrel. Az mindent vitt! Úgyhogy bátran ajánlom, kóstolgassátok Nektek mi válik be igazán. Akár zöldségekkel fogyasztva, sajttal tálalva is kitűnő, természetesen jól behűtve (szerintem ez a legnehezebb az egész receptben, hogy kivárjuk amíg jól lehűl :-) )
Hozzávalók:
3 kis cukkini
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanálnyi friss, aprított metélőhagyma
só
bors
borsikafű
kb 2-3 evőkanál majonéz
olívaolaj
A cukkiniket alaposan megmossuk és apróra kockázzuk.
A felkockázott vöröshagymát egy kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzádobjuk a fokhagymát is (fokhagymatörőn átnyomjuk vagy szintén apróra kockázzuk). A cukkinivel együtt hirtelen, nagy lángon sütjük, közben gyakran megkeverve, hogy egy kis színt kapjanak a cukkinik. Miután az is megpirult, egy kevés vizet önthetünk alá, hogy megpuhulnak teljesen, közben sóval, borssal és borsikafűvel fűszerezzük. A legvégén adjuk hozzá a metélőhagymát.
Ha elkészült és egy kicsit kihűlt már, akkor egy kevés olívaolajjal és majonézzel turmixgépben vagy bitmixerrel pürésítjük.Hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése