Első körben egy sós rágcsálnivalót hozok, amit villám gyorsan el lehet készíteni aztán meg -villámgyorsan- fogyasztani.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 csokor medvehagyma
1 tubus natúr sajtkrém
só, fehér bors
1-2 evőkanál tejföl ha szükséges
1 tojás a kenéshez
szezámmag
A leveles tésztát kiolvasztjuk.
A medvehagymát egészen apróra vágjuk.
A sajtkrémet kikeverjük, ha szükséges 1-2 evőkanál tejföllel lazítjuk (attól függően, hogy milyen sajtkrémet használunk). Sóval és egy kevés fehér borssal ízesítjük.
A leveles tésztát vékonyra (téglalap alakúra) nyújtjuk és megkenjük a sajtkrémmel majd megszórjuk a medvehagymával. Félbehajtjuk a tésztát és megkenjük a tojással, megszórjuk a szezámmaggal.
Pizzavágóval vagy derelyevágóval vékonyan felcsíkozzuk a tésztát és mindegyiket megcsavarjuk mielőtt a sütőpapírral bélelt tepsibe tennénk.
Előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése