Ez a leves már-már a télűző, tavaszváró kategóriába tartozik.
Aki nem szokott vörös lencsét enni, annak is ajánlom kóstolásra és annak is, aki - hozzám hasonlóan - nem igazán szereti a zöld (tányér) lencsét. Nem kell órákig főzni és egészséges is! Már írtam is róla egyszer a blogon.
Krémes, kellemesen fűszeres és még Férj is azt mondta, hogy nagyon-nagyon finom és a top 3 leves-ben benne van! :-)
Hozzávalók:
egy fél fej vöröshagyma
3 darab közepes méretű répa
1 bögre vörös lencse
só
fehér bors
őrölt római kömény
curry
ételízesítő
tökmag
A vöröshagymát egészen kicsi kockákra darabolom, majd egy kevés olajon üvegesre párolom.
A megtisztított és felkarikázott répát is hozzáteszem és 1-2 percig a hagymával együtt pirítom. Hozzáöntöm a lencsét, majd kétszeres mennyiségű vizet öntök hozzá. Ízlés szerint fűszerezem és gyakran megkeverve, fedő alatt főzöm. Ha szükséges, akkor még vizet öntsünk hozzá!
Ha megfőtt a lencse és a répa is, akkor botmixerrel pürésítem és annyi vízzel hígítom ha szükséges, amivel kellemes krémsűrűségű levest kapok.
Egy teflon serpenyőben (zsiradék nélkül) megpirítom a tökmagot.
Tálaláskor a levest egy teáskanál olívaolajjal meglocsoljuk és a pirított tökmaggal tálaljuk.
2 megjegyzés:
Már egy hete erre vágyom, nagyon szeretem!:)
Nálunk is nagyon nagy sikere van! :-)
Megjegyzés küldése