2013. január 15., kedd

Szakállas pogácsa avagy sajtroló új köntösben


Karácsonyra készítettem ezt a finom sósat. Anyuékhoz vittük és az utolsó pillanatban készült el.
Az íze nagyon hasonlít a sajtrolóhoz, de annál egyszerűbb az elkészítése.
A fotók sem sikerültek igazán jól, hiszen az indulás előtti percben jutott eszembe, hogy lencsevégre kapjam, ugyanis a tesztkóstoláson elég magas pontszámot ért el. :-) Egészen biztosan, hogy ismétlés lesz belőle, de addig is közzé teszem itt a blogon, hogy senki se maradjon ennek a receptnek a tudása nélkül. :-)
A fotókat is majd javítani (cserélni) fogom.

Hozzávalók:
1 csomag (mirelit) leveles tészta
tojás a kenéshez
A krémhez:
2 csapott evőkanál liszt
1 dl tej
1 tojás sárgája
1 db tömlős natúr sajtkrém
kb 15 dkg reszelt sajt
só ízlés szerint


A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk és tojással megkenjük a tetejüket. Megsütjük őket.
Amíg a kis pogácsák sülnek, addig elkészítjük a krémet. Ehhez a tojást a liszttel és a tejjel elkeverjük és közepes lángon, sűrű krémet főzünk belőle. Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a sajtkrémet is és ízlés szerint sózzuk.
Ha megsültek és kihűltek, akkor a krémmel összeragasztjuk a pogácsákat és a reszelt sajtban megforgatjuk őket.

Megjegyzés: nekem elég részegesen sült meg néhány pogácsa és egyiket-másikat elég nehéz lehetett volna abban az állapotban összeragasztani egy másik pogácsával. Így ezeket az "eldőlt" pogácsákat szedtem szét és ragasztottam össze őket a krémmel. (ebből kiindulva érdemesebb lehet akár egy kicsivel több krémet is készíteni, mert több pogácsa lesz vagy a megmaradt pogácsákat csak simán megesszük)

2 megjegyzés:

Erika írta...

De szeretem az ilyen kis falatkákat!:)

Millye írta...

muszáj lesz kipróbálnom :) istenien néz ki hmmmmmm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails