Hozzávalók:
30-40 dkg csirkemell
1 doboz konzerv, szeletelt gomba vagy friss csiperke gomba
2 teáskanál magos mustár
kb 2 dl tejszín
só
bors
A csirkemellet felkockázzuk és egy kevés olajon megpirítjuk.
Hozzáöntjük a lecspegtetett (vagy megtisztított) gombát és együtt is átpirítjuk őket, majd ráöntjük a tejszínt.
Mustárral, sóval és borssal ízesítjük és jól összeforraljuk az egészet.
Én nem szoktam lisztet tenni bele sűrítésképpen, mert 30%-os zsírtartalmú tejszínt használok hozzá (néha még pótolnom is kell, hogy elég szaftos legyen).
Rizzsel tálalom.
12 megjegyzés:
A múltkor készítettem hús nélkül Stroganoffot, sok-sok gombával, aztán azon gondolkodtam, hogy ha feltenném a blogra, vajon milyen néven lehetne, mondjuk gomba Stroganoff...? Ami ugye már önmagában is vicces, mert az egyébként is kell bele. :DDD
Fincsi, szoktam hasonlót, nagyon szeretjük! :))
Nagyon jól néz ki:) Nálunk is az egyik családi kedvenc, meg a mézes mustáros változat is.
Nagyon guszta!
Csipet! Jóóó, jó ötlet! Ki is próbálom hús nélkül is. A'la egycsipet Stroganoff. ;-)
trollanyu, Ami! Köszi! :-)
Ez így ahogy van jöhet
Nagyon finom! A gombás ételek minden mennyiségben jöhetnek. :D
Szeretnélek én is meglepni! Kérlek, nézz be hozzám. :D
Szia, nézz be hozzám is, én is egy dijat szeretnék neked adni:)látom, már megkaptad, de nem baj:)
Nagyon guszta ételt készítettél.Mint új olvasod,máris egy díjat adnék át neked,fogadd szeretettel.
Ez jól hangzik, habár nekem egyik kedvencem a Stroganoff!
Én lettem a 150.! :))
Marcsi
Köszönöm szépen a díjakat! :-))
marcsis! Örömmel üdvözöllek 150. olvasóként! Természeteen a többieket is!
Nagyon jó,könnyű recept,kiváló ízek,köszi!!!!
Megjegyzés küldése