Hozzávalók:
3 közepes méretű cukkini
2-3 paprika (piros húsú)
1 fej vöröshagyma
1-2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál majonéz
1 evőkanál tejszín vagy tejföl
1-2 teáskanál magos mustár
só
bors
A cukkinit és a paprikát megmosom, majd a cukkinit félbe vágom és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem (a héja legyen alól). A paprikákat is melléjük teszem (egészben), majd megsütöm őket. Nem baj, ha a paprikának kicsit fekete lesz a héja, mert azt úgy is leszedjük róla.
Amíg sülnek a zöldségek a sütőben, addig a hagymát apróra kockázom és kevés olajon megdinsztelem, félreteszem.
Ha megsült a paprika, akkor egy tálba szedem és fóliával letakarom legalább 10-15 percre. Ekkor könnyen le tudom húzni a héját, a magokat kiszedem.
A cukkinikból kikapargatom a belsejét és azt is a tálba teszem.
A hagymát, a paprikát és a cukkinit (előfordul, hogy levet enged, ezt leönthetjük ha nem akarunk nagyon híg krémet kapni) botmixerrel pürésítem, majd tovább keverem az olívaolajjal, a majonézzel, a mustárral és a tejszínnel beállítom a sűrűségét.
Sóval, borssal ízesítem, majd letakarva hűtőbe teszem, hogy alaposan lehűljön és összeérjenek az ízek.
Pirítóssal tálalom.
8 megjegyzés:
Ez milyen nagyon fincsi lehet! Vagyis: ez IS, mint minden itt nálad! :)
Köszi, köszii! Ha szeretnéd, akkor kedden megkóstolhatod! ;-)
Jól hangzik! A padlizsánt nem komálom, cukkinivel biztosan jobban bejönne egy ilyen kence. :)
Mindenképpen ki kell próbálnom! Jól hangzik. :)))
Nagyon finom lenne
Nagyon szuper recept, a cukkini az egyik kedvenc zöldségem:)
Kifogom próbálni, biztosan nagyon finom!
Néz be hozzám, van egy kis meglepetésem :)
Okki! Megyek, nézem! ;-)
Örülök, hogy tetszik Nektek a recept, mi is nagyon szeretjük.
Megjegyzés küldése