A recept még egy másrciusi Nők Lapjából van.
A barack nálam most Mariska névra hallgató, fehér húsú fajta volt (nagyon finom, az egyik kedvencem).
Továbbá a muffin mentségére szóljon, hogy érdemes érte bekapcsolni a sütőt, még ilyen melegben is. Az összeállítása minimális időt vesz igénybe, csak a sütést kell szinte kivárni. Cserébe egy nagyon puha, omlós tésztát kapunk.
Hozzávalók: (12 darabhoz)
30 dkg liszt
8 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
4-5 dkg aprított csokoládé
2 dkg kakaópor
1 kis doboz tejföl
2 dl olaj
1,5 dl tej
1 csipet só
15-20 dkg őszibarack (tisztítva, apróra kockázva)
1 tojás sárgája
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a többi (folyékony) hozzávalót is.
A muffin tepsi mélyedéseit papírkapszlival béleljük mi, majd osszuk szét a tésztát bennük és a barackot rendezzük el mindegyik tetején.
Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt süssük meg a muffinokat.
12 megjegyzés:
Szépek lettek!
Ez nagyon fincsi!
El is hiszem, hogy érdemes miatta bekapcsolni a sütőt. :))))
Nagyon ínycsiklandóak.
De tényleg... buzdítasz itt a fűtésre... :-) Nyammm
Igen, igen! Sütőket bekapcsolni! :-))) Már így is szauna van.
Igazán guszta lett ez a muffin :)
Guszta! Kár, hogy nem hoztál előle, mielőtt elfogyott, ma nem szeretnék sütni... :D
+b=belőle
:DD
Kedves Névtelen bejegyzését véletlenül sikerült törölnöm, aki arról nyilatkozott, hogy nem jött be neki a muffin. Sajnálom, hogy nem ízlett (bár azért 5 dkg csoki nem olyan sok, ami "kárba" ment). Nem csak saját részre készítettem, és a kis családomon kívül, akik kóstolták, mindenkinek ízlett.
Mind egy szálig elfogyott. De ízlések és pofonok. ;-)
A csoki olyan plusszt ad ennek az amúgyis nagyon finom őszibarackos muffinnak, hogy minket teljesen levett a lábunkról. Köszi a receptet!
Muffinreceptek! Örülök, hogy Ízlett! ;-)
Körbenéztem én is nálatok és nagyon jó kis recepteket találtam! A kivis mielőbb el fog készülni egészen biztos vagyok benne! ;-)
Megjegyzés küldése