Kérés volt, hogy kívül ne legyen marcipános, így egy csokiglazúrra esett a választásom Csengétől (némi változtatással). Tetszett, mert a "szőr hatást" szerintem szuper jól el lehetett érni vele.
Belül fekete erdő kérm volt, mint EBBEN a tortában, egycsipet nagyszerű receptje alapján.
Piskótának faragható piskóta receptet választottam, mert volt is mit faragni. Köszönet érte Mummy-nak!
Sajnos a fotók is a reggeli (még a retusálás előtt) rohanásban készültek, így sajnos nem lettek igazán jók.
Faragható piskóta: (most kakaós változatban)
6 nagy tojás
6 ek. tej
30 dkg liszt (én ebből 250 g lisztet és 50 g kakaóport használtam)
30 dkg cukor
30 dkg puha vaj (én kb 15-20 dkg-ot tettem bele, elég volt annyi is)
1csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
egy csipet só
A tojásokat, a tejet és a vaníliás cukrot egy tálban összekeverem a mixerrel, majd egy másik tálban összekeverem a lisztet a cukorral, a sütőporral és a sóval.
Hozzáadom a vajat (először kevesebbet, majd inkább adjunk még hozzá, érezzük a tészta állagán, hogy mennyi kell bele), amivel először alacsony fokozaton összekeverem. Hozzáöntöm a tojásos keverék felét és azzal is összekeverem, majd magas fokozatra kapcsolva 1-2 perc alatt alaposan összemixelem.
A sütőpapírral kibélelt formába öntött piskótát 180 fokra előmelegített sütőbe teszem és 50-60 perc alatt megsütöm (ha nagyon sülne a teteje, akkor alufóliával lekarva, alacsonyabb hőfokon süssük)
Csokiglazúr:
12 dkg vaj
40-45 dkg porcukor
10-11 dkg holland kakaópor
1-1 dl tej
A puha vajat a porcukorral robotgéppel alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport is, ezzel is alaposan kikeverjük. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, amíg könnyen kentehő krémet kapunk (de nem folyósat).
Érdemes vele viszonylag gyorsan dolgozni, mert kicsit szilárdul közben és a felhasználásig (vagy közben) folpack-kal takarjuk le.
12 megjegyzés:
Hát ez nagyon jóóó! :D
Nagyon jó lett,szerintem fondantbol nem lett volna ilyen élethű.
Ez a torta nagyon jópofa! tetszik! sokkal jobb megoldást választottál, gratulálok!
Én élőben is láttam, és tényleg nagyon élethű! A fülét, hogy csináltad, hogy nem lapult le, és ilyen szépen tartja magát függőlegesen? Fondantból?
Gratulálok hozzá, de azért én már Jucus tortájára vagyok nagyon kíváncsi! :-) Puszi!
Emma! Köszi, örülök, hogy tetszik!
Rozsika! Utólag én sem bánom, hogy nem bevonatos lett a torta, így volt jó szerintem is.
Kricky! Köszönöm szépen! ;-)
Noémi! Örülök, hogy tudsz végre írni! :-) A fülét a lefaragott piskóta darabkákból készítettem (ez sokkal jobban tart, mint a rendes piskóta) Fogpiszkálóval rögzítettem és bekentem azt is a krémmel.
Jucuséra már csak egy pár napot kell várni! ;-)
Nagyon szépséges
Nagyon szép lett a torta!
Gratulálok!
Nagyon vad(disznó) lett!:-))Nagyon tetszik!
Nagyon klassz lett!
Gratulálok:-)
Nagyon jópofa lett, én tuti nem tudtam volna ilyen jó kis vadmalackát kreálni :) Nagyon jól néz ki!
Félelmetesen jó!
Köszi lányok, örülök, hogy nektek is tetszik! :-)
Megjegyzés küldése