2011. április 21., csütörtök
Aszalt sárgabarackos kalács
Ez a kalács most Húsvét apropójából készült ilyen kis kosárkás formában, festett tojásokkal. Természetesen más formában (tojások nélkül) is elkészíthető.
Hozzávalók: (3 kis koszorúhoz)
25 dkg liszt
6 dkg cukor
1 csipet só
1/2 tasak szárított élesztő vagy 1,2 dkg friss élesztő
1,3 dl tejszín (30%-os)
1 tojás + 1 tojás sárgája a kenéshez
3,5 dkg vaj
1 marék apróra darabolt aszalt sárgabarack
festett tojások
A tejszínt meglangyosítjuk és egy kevés cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztet a maradék cukorral, a sóval, a tojással, az olvasztott vajjal és a felfutott élesztős tejszínnel alaposan összedolgozzuk. Legvégül beleszórjuk az apróra darabolt aszalt sárgabarackot is.
Duplájára kelesztjük a tésztát.
3 részre osztjuk a tésztát miután megkelt, majd a cipókat további két részre osztjuk. Ezekből rudakat formázunk, majd két rudat összesodrunk (fonunk) és egy koszorút formázunk belőlük, a közepébe ültetjük a megfestett tojásokat. Tojás sárgájával megkenjük a koszorúkat, majd előmelegített sütőben megsütjük őket.
Címkék:
Húsvét,
Kelt tészta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Nagyon kis mutatós :)
Na és gondolom mellé nagyon finom is:-)!Tényleg mutatós!
Nekem is nagyon tetszik:)
Nekem is nagyon tetszik, főleg, hogy én is most tejszínnel fogom elkészíteni!:))
Nagyon szépek.
ez tök jó, már csak a sárgabarack kell hozzá :) és gratulálok a 100-as hoz :)
Szépek lettek! Kellemes ünnepet nektek! :)
Köszönöm szépen mindenkinek!
Kár, hogy ilyen kalácsok sütésére nem maradt időm. A tiéd, gyönyörű!
Válaszoltam a bejegyzésedre: http://usubufood.blogspot.com/2011/04/ceklas-ravioli-medvehagymas-halraguval.html
Megjegyzés küldése