Oldalak
▼
2011. április 21., csütörtök
Aszalt sárgabarackos kalács
Ez a kalács most Húsvét apropójából készült ilyen kis kosárkás formában, festett tojásokkal. Természetesen más formában (tojások nélkül) is elkészíthető.
Hozzávalók: (3 kis koszorúhoz)
25 dkg liszt
6 dkg cukor
1 csipet só
1/2 tasak szárított élesztő vagy 1,2 dkg friss élesztő
1,3 dl tejszín (30%-os)
1 tojás + 1 tojás sárgája a kenéshez
3,5 dkg vaj
1 marék apróra darabolt aszalt sárgabarack
festett tojások
A tejszínt meglangyosítjuk és egy kevés cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztet a maradék cukorral, a sóval, a tojással, az olvasztott vajjal és a felfutott élesztős tejszínnel alaposan összedolgozzuk. Legvégül beleszórjuk az apróra darabolt aszalt sárgabarackot is.
Duplájára kelesztjük a tésztát.
3 részre osztjuk a tésztát miután megkelt, majd a cipókat további két részre osztjuk. Ezekből rudakat formázunk, majd két rudat összesodrunk (fonunk) és egy koszorút formázunk belőlük, a közepébe ültetjük a megfestett tojásokat. Tojás sárgájával megkenjük a koszorúkat, majd előmelegített sütőben megsütjük őket.
Nagyon kis mutatós :)
VálaszTörlésNa és gondolom mellé nagyon finom is:-)!Tényleg mutatós!
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik:)
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik, főleg, hogy én is most tejszínnel fogom elkészíteni!:))
VálaszTörlésNagyon szépek.
VálaszTörlésez tök jó, már csak a sárgabarack kell hozzá :) és gratulálok a 100-as hoz :)
VálaszTörlésSzépek lettek! Kellemes ünnepet nektek! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen mindenkinek!
VálaszTörlésKár, hogy ilyen kalácsok sütésére nem maradt időm. A tiéd, gyönyörű!
VálaszTörlésVálaszoltam a bejegyzésedre: http://usubufood.blogspot.com/2011/04/ceklas-ravioli-medvehagymas-halraguval.html