Oldalak

2011. április 21., csütörtök

Aszalt sárgabarackos kalács


Ez a kalács most Húsvét apropójából készült ilyen kis kosárkás formában, festett tojásokkal. Természetesen más formában (tojások nélkül) is elkészíthető.

Hozzávalók: (3 kis koszorúhoz)
25 dkg liszt
6 dkg cukor
1 csipet só
1/2 tasak szárított élesztő vagy 1,2 dkg friss élesztő
1,3 dl tejszín (30%-os)
1 tojás + 1 tojás sárgája a kenéshez
3,5 dkg vaj
1 marék apróra darabolt aszalt sárgabarack
festett tojások

A tejszínt meglangyosítjuk és egy kevés cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztet a maradék cukorral, a sóval, a tojással, az olvasztott vajjal és a felfutott élesztős tejszínnel alaposan összedolgozzuk. Legvégül beleszórjuk az apróra darabolt aszalt sárgabarackot is.
Duplájára kelesztjük a tésztát.
3 részre osztjuk a tésztát miután megkelt, majd a cipókat további két részre osztjuk. Ezekből rudakat formázunk, majd két rudat összesodrunk (fonunk) és egy koszorút formázunk belőlük, a közepébe ültetjük a megfestett tojásokat. Tojás sárgájával megkenjük a koszorúkat, majd előmelegített sütőben megsütjük őket.

9 megjegyzés:

  1. Na és gondolom mellé nagyon finom is:-)!Tényleg mutatós!

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon tetszik, főleg, hogy én is most tejszínnel fogom elkészíteni!:))

    VálaszTörlés
  3. ez tök jó, már csak a sárgabarack kell hozzá :) és gratulálok a 100-as hoz :)

    VálaszTörlés
  4. Szépek lettek! Kellemes ünnepet nektek! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen mindenkinek!

    VálaszTörlés
  6. Kár, hogy ilyen kalácsok sütésére nem maradt időm. A tiéd, gyönyörű!
    Válaszoltam a bejegyzésedre: http://usubufood.blogspot.com/2011/04/ceklas-ravioli-medvehagymas-halraguval.html

    VálaszTörlés