2011. február 15., kedd

Brokkoli krémleves


Most azt az időszakot éli a Gyöngyszem gyermekem, hogy leves imádatban él. Először nem akarta megkóstolni ezt a levest, pedig már készítettem ilyet neki még régebben. A vége az lett, hogy nem győzte lapátolni, annyira ízlett neki. :-)
Gyorsan elkészül, nem kell hozzá sok minden, egészséges és még finom is!

Hozzávalók:
brokkoli
tejszín (30%-os)

bors
szerecsendió

A brokkolit szétszedem kisebb darabokra, majd kevés vízben megfőzöm. Ízesítem a levest sóval, borssal és egy csipetnyi szerecsendióval.
Ha megfőtt a brokkoli, akkor szedek le a főzőléből (ezt férteszem, hátha kell majd hígítani a levest) majd botmixerrel pürésítem.
Felöntöm a tejszínnel kívánt sűrűségűre, majd pár percig még forralom.

9 megjegyzés:

Zsiri írta...

Nagyon guszta, a tálalás főleg :)

Eszter írta...

Köszi! ;-)

Névtelen írta...

Tényleg nagyon jól néz ki ez a leves. Én is így szoktam csinálni, annyi különbséggel, hogy fokhagymát pirítok baconnel vagy császárszalonnával és utána teszem rá a brokkolit, vizet és a fűszereket. Ja, és én rizstejszínnel csinálom. :)
Timi

Eszter írta...

Nagyon jól hangzik ez a verzió is, Timi! Egyszer kipróbálom így is! Köszi!

Kati írta...

Még sosem ettem brokkolit, semmilyen formában, de a te levesed megkívántatta velem, nagyon szép lett a tálalásod is!

Ditta tortái írta...

Nagyon guszta lett,imádjuk a brokkolit minden formában:-)

Eszter írta...

Kati! Ennek nagyon örülök! Számolj be róla hogy ízlett, ha kipróbáltad! ;-)

Ditta! Mi is szeretjük, ezt a levest különösen.

Névtelen írta...

És melegen vagy hidegen tálaljátok?

Eszter írta...

Ezt a levest mi melegen esszük.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails