Oldalak

2011. február 15., kedd

Brokkoli krémleves


Most azt az időszakot éli a Gyöngyszem gyermekem, hogy leves imádatban él. Először nem akarta megkóstolni ezt a levest, pedig már készítettem ilyet neki még régebben. A vége az lett, hogy nem győzte lapátolni, annyira ízlett neki. :-)
Gyorsan elkészül, nem kell hozzá sok minden, egészséges és még finom is!

Hozzávalók:
brokkoli
tejszín (30%-os)

bors
szerecsendió

A brokkolit szétszedem kisebb darabokra, majd kevés vízben megfőzöm. Ízesítem a levest sóval, borssal és egy csipetnyi szerecsendióval.
Ha megfőtt a brokkoli, akkor szedek le a főzőléből (ezt férteszem, hátha kell majd hígítani a levest) majd botmixerrel pürésítem.
Felöntöm a tejszínnel kívánt sűrűségűre, majd pár percig még forralom.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, a tálalás főleg :)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon jól néz ki ez a leves. Én is így szoktam csinálni, annyi különbséggel, hogy fokhagymát pirítok baconnel vagy császárszalonnával és utána teszem rá a brokkolit, vizet és a fűszereket. Ja, és én rizstejszínnel csinálom. :)
    Timi

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól hangzik ez a verzió is, Timi! Egyszer kipróbálom így is! Köszi!

    VálaszTörlés
  4. Még sosem ettem brokkolit, semmilyen formában, de a te levesed megkívántatta velem, nagyon szép lett a tálalásod is!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta lett,imádjuk a brokkolit minden formában:-)

    VálaszTörlés
  6. Kati! Ennek nagyon örülök! Számolj be róla hogy ízlett, ha kipróbáltad! ;-)

    Ditta! Mi is szeretjük, ezt a levest különösen.

    VálaszTörlés
  7. És melegen vagy hidegen tálaljátok?

    VálaszTörlés
  8. Ezt a levest mi melegen esszük.

    VálaszTörlés