Oldalak
▼
2011. február 15., kedd
Brokkoli krémleves
Most azt az időszakot éli a Gyöngyszem gyermekem, hogy leves imádatban él. Először nem akarta megkóstolni ezt a levest, pedig már készítettem ilyet neki még régebben. A vége az lett, hogy nem győzte lapátolni, annyira ízlett neki. :-)
Gyorsan elkészül, nem kell hozzá sok minden, egészséges és még finom is!
Hozzávalók:
brokkoli
tejszín (30%-os)
só
bors
szerecsendió
A brokkolit szétszedem kisebb darabokra, majd kevés vízben megfőzöm. Ízesítem a levest sóval, borssal és egy csipetnyi szerecsendióval.
Ha megfőtt a brokkoli, akkor szedek le a főzőléből (ezt férteszem, hátha kell majd hígítani a levest) majd botmixerrel pürésítem.
Felöntöm a tejszínnel kívánt sűrűségűre, majd pár percig még forralom.
Nagyon guszta, a tálalás főleg :)
VálaszTörlésKöszi! ;-)
VálaszTörlésTényleg nagyon jól néz ki ez a leves. Én is így szoktam csinálni, annyi különbséggel, hogy fokhagymát pirítok baconnel vagy császárszalonnával és utána teszem rá a brokkolit, vizet és a fűszereket. Ja, és én rizstejszínnel csinálom. :)
VálaszTörlésTimi
Nagyon jól hangzik ez a verzió is, Timi! Egyszer kipróbálom így is! Köszi!
VálaszTörlésMég sosem ettem brokkolit, semmilyen formában, de a te levesed megkívántatta velem, nagyon szép lett a tálalásod is!
VálaszTörlésNagyon guszta lett,imádjuk a brokkolit minden formában:-)
VálaszTörlésKati! Ennek nagyon örülök! Számolj be róla hogy ízlett, ha kipróbáltad! ;-)
VálaszTörlésDitta! Mi is szeretjük, ezt a levest különösen.
És melegen vagy hidegen tálaljátok?
VálaszTörlésEzt a levest mi melegen esszük.
VálaszTörlés