2011. augusztus 31., szerda

Epres-banános smoothie


A barackos smoothie után (amiről már ITT írtam) most jött a sorban az epres-banános. Nagyon megörültem ugyanis, amikor a hétvégén a piacon az egyik kedvenc gyümölcsösömnél megláttam a szép mosolygós epret. Tudtam, hogy ez lesz a sorsuk ebben a meleg időben nagyon jólesett a fiúknak is a friss, finom üdítő ital.

Hozzávalók: (2 nagy pohárhoz)
20 dkg eper
2 darab banán
jégkocka (poharanként 8-10 darab)
kevés ásványvíz
1-1 evőkanál tejszín

A megtisztított, megmosott epret és a feldarabolt banánt a jégkockákkal együtt összeturmixolom a mixerbe. (érdemes adagonként elkészíteni)
Ha kell, akkor egy kevés ásványvízzel hígítom.
Poharakba töltöm és 1-1 evőkanál tejszínt öntök hozzá.

2011. augusztus 30., kedd

Barackos-mandulás sütemény


Anyuék jöttek hozzánk vasárnapi ebédre és valami nagyon egyszerű sütit szerettem volna sütni, hogy mégiscsak legyen desszert, mert az úgy jó. Mivel hirtelen jött minden, ezért az otthon fellelhető alapanyagokat használtam csak, így született meg ez a könnyű, nyári és egyszerű sütemény.

Hozzávalók:
2 tojás

6 dkg porcukor
1 ek étolaj
1 ek langyos víz
6 dkg liszt
fél csomag sütőpor
3-4 darab őszibarack (tetszőlegesen elkészíthető más gyümölccsel is)
szeletelt mandula a tetejére


A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vége felé a cukor felét.
A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük a robotgép segítségével.
A sárgájához hozzáadjuk az olajat és a vizet és jól elkeverjük.
A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd felváltva hozzáadjuk a kemény tojás fehérje habot és a lisztes keveréket a sárgájához, jól elkeverjük őket alapos, nagy mozdulatokkal.
Egy kisebb méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a piskóta tésztát és elrendezzük a tetején a meghámozott, kis kockákra vágott őszibarackot. A tetejére szórjuk a szeletelt mandulát.
Előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

2011. augusztus 29., hétfő

Micimackós torta



Örökmozgó Boti nagyfiúnak készült ez a Micimackós torta. Igazából még ez is a nyár középén lett volna aktuális, de csak most jutottam el idáig, hogy posztoljam.
Még a mai napig olyan furcsa (persze jó értelemben), hogy azok az emberek, akikkel együtt nőttem szinte fel, már családosak, gyerkőcöt várnak vagy éppen nevelgetik már Őket. Fura, hogy még tizen évvel ezelőtt (még leírni is furcsa) együtt koptattuk az iskola padot, most meg a gyermekékek az 1. születésnapjára készítek tortát. :-) Szuper jó és örülök, hogy egyre többen "állnak be a sorba". :-)
Boti nagy Micimackó fan és a labdékért is odavan, így kapott helyett -apuka kérésére- egy focilabda is a mézescsupor és Micimackó mellett a tortán. Éreztem én, hogy mondanom kell, ez nem az én ötletem volt, mert anyukának is meglepi volt a focilabda és vicces volt, mert mondta, hogy nem is értette miért van labda is Micimackó mellett. :-)
Belül vaníliás piskóta lapult, csokoládékrémes töltelékkel, banán karikákkal.
A nyár egyik igen meleg napján készült a torta, nem mondom, hogy egyszerű menet volt... Nagyon szeretek visszajelzéseket kapni a tortáról, hogy mennyire ízlett, mennyire tetszett, de amikor fotókat is kapok... :-) na meg engedélyt, hogy közzétegyem. :-))) nagyon örülök!


2011. augusztus 26., péntek

Gyümölcsös-krémsajtos pohárkrém


Ezt a pohárkrémet a közös tortázásra készítettem a lányoknak. Természetesen előtte napokban leteszteltük otthon a fiúkkal. Akkor málnával készíettem, viszont a lányoknak készült változatba még nagyszemű, friss, mosolygós szeder is került.
Reggel, munka előtt vágtáztam ki a piacra azon a napon, amikor jöttek a bloggerinák (szabadon Gabitól:-) ), hogy friss gyümölcsök kerüljenek a desszertbe. Talán a gyorsaságát is tudom bizonyítani, mert a piacozás után még gyorsan össze is állítottam a pohárkrémet (munka előtt) és a hűtőben várakoztak az elfogyasztásra.


Hozzávalók: (kb 4 pohárhoz)
2 doboz natúr sajtkrém (pl: Philadelphia)
1 kis pohár tejföl (20%-os)
2 kis pohár gyümölcsös joghurt (ízben harmonizáló, én Jogobellát használtam)
1-1 db cukrozott babapiskóta poharanként
tetszés szerint gyümölcsök
porcukor
1 dl tej

A babapiskótákat 3-4 darabba töröm, majd a tejben egy kicsit megforgatom és a poharak aljára teszem őket.
Az egyik doboz krémsajtot elkeverem a gyümölcs joghurttal és ha kell, akkor porcukorral ízesítem. Ezt a piskótára rétegzem, majd elosztom a másik doboz joghurtot is a krémsajtos rétegen.
Megszórom egy réteg gyümölccsel.
A másik doboz krémsajtot összekeverem a tejföllel és ízlés szerint porcukrot teszek hozzá, majd a rétegek tetejére kanalazom.
Legvégül gyümölccsel díszítem és hűtőbe teszem a fogyasztásig, így az ízek is összeérnek egy kicsit.

2011. augusztus 24., szerda

Focis-horgász torta


Kicsi elmaradásban vagyok, lassan a nyár vége felé járva, már túl a "nyári szüneten", így előbújtam. Ezzel a tortával is elmaradásban voltam, még a nyaralási időszak előtt készült.



Egy kedves ismerősöm kért meg, hogy készítsek egy olyan tortát, ami két Ünnepeltnek készül és egy tortán kapjon helyet egy focis- és egy horgász szakosztály. :-) Egyből ez a torta ugrott szemeim elé. Egyedül a focikapu az, amit másképpen készítettem volna el, ha jut még rá időm. A tragant itt is jó szolgálatot tett, de nem mertem a fő támasztót is csak ebből készíteni, aztán utólag, vagyis már a díszítésnél egyből tudtam volna a jobb megoldást. Ez így szokott lenni...
A tortában gluténmentes piskótát töltöttem meg barackos-joghurtos krémmel.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails