Ez az étel pont olyan, amiben minden benne van és finomság. Tészta, kevés hús és még zöldség is. Így elég laktató lesz a tészta, hogy húsgombóccal van gazdagítva, de mivel nem sok, ezért elfér benne a ropogós zöldség is. A paradicsom szósz, ami keretbe zárja a finom ízeket. Kiváló ebéd, de egy vacsorának is be lehet tudni.
Hozzávalók: (2 főre)
20-30 dkg penne (toll) tészta
30 dkg darált sertés hús
1 közepes méretű cukkini
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 doboz darabolt hámozott paradicsom konzerv
só
bors
kakukkfű
bazsalikom
cukor
kevés olaj a sütéshez
A hagymákat egészen apróra felkockázom, majd az egyik felét összekeverem a hússal, amit sóval és borssal ízesítek. 1-2 evőkanál olajat hevítek, majd a húsból kis falatnyi gombócokat formázok és szép pirosrta sütöm őket pár perc alatt. Kiszedem őket, majd a visszamaradt olajon a negyedelt cukkinit is átforgatom a hagyma másik felével. Ha már szép pirosra sült (de még ropogós), akkor hozzáadom a paradicsomot is. Ízesítem a fűszerekkel (a cukor ellensúlyozza a paradicsom savasságát, érdemes egy kevesett hozzáadni), majd beleteszem a húsgombócokat és pár perc alatt összeforralom.
A kifőtt tésztával is összeforgatom a szószt és forrón tálalom.
(Recept: a Tina Húsvét magazinból)