2011. február 28., hétfő

Tojásos virsli saláta


Ez a saláta egy könnyű vacsorának szerintem nagyon megfelel. Szoktam néha úgy is készíteni, hogy a tojást elhagyom belőle, de így az igazi.

Hozzávalók: (2 főre)
2 pár virsli (roppanós, frankfurti)
2 tojás
1 fél fej lilahagyma nagyon apróra vágva
5 dkg trappista sajt felkockázva
tejföl
majonéz

fehér bors

A virslit és a tojásokat megfőzzük. A virslit ezután felkarikázzuk, a tojásokat pedig apróra feldaraboljuk.
Összekeverjük a visrlit a tojással és a hagymával, majd egy külön tálban a tejfölt és a majonézt is összekeverjük (ízlés szerinti mennyiségben).
Hozzáöntjük a tejfölös-majonézt a virslihez majd fűszerezzük sóval, borssal.
Hűtőbe tesszük egy kis időre, hogy összeérjenek az ízek.

2011. február 23., szerda

Tarhonya leves


Mint a múltkor is említettem egy szem imádott gyermekem leveses korszakát éli. Ezzlel a levessel örvendeztettem meg, nem mellékesen én is nagyon szeretem ezt a levest.

Hozzávalók:
kb 10 dkg füstölt, húsos szalonna
3 marék tarhogya
1 fej vöröshagyma apróra kockázva
3 szál répa
1 szál fehérrépa
1/2 zellergumó
pirospaprika

bors

A szalonnát felkockázzuk, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a tarhonyát is, amiket szintén megpirítunk egy kicsit. (érdemes még abban a fázisban hozzáadni a szalonnához a hagymát és a tarhonyát, amikor még nem pirult meg teljesen, nehogy megégjen, amíg a többi hozzávaló is pirul)
Rátesszük a pirospaprikát, majd egyből felöntjük vízzel.
A feldarabolt zöldségeket is hozzátesszük, ízesítjük, majd puhára főzzük őket.

2011. február 22., kedd

Rózsás torta




Ezt a tortát egy kedves barátomnak készítettem. Fantasztikus ember. Nagyon örülök, hogy megismerhettem. Hatalmas szíve-lelke van és nagyon sok mindent kaptam már és rengeteget is tanultam Tőle. Köszönök neki mindent!

Sajnos nem adja vissza a fotó (mert mindig este leszek kész a tortákkal és nem tudom másnap sem természetes fényben lefotózni), de nagyon szép halvány lila színt kapott kívülről. A rózsákat is saját kezűleg készítettem, ez volt az első próbálkozásom.
Belül tejszínes erdei gyümölcsös volt a torta.



2011. február 20., vasárnap

Hagymás sült tartja


Egy újabb egyszerű és nagyszerű étel. Csak fűszer és hagyma, na meg a finom tarja kell hozzá amit szép pirosra, omlósra sütünk.

Hozzávalók:
tarja (szeletelve)
vöröshagyma
fűszerkeverék tetszés szerint
olaj

A húst egy kevés olajjal és a fűszerkeverékkel bepácoljuk 1-2 órára.
A hagymát felkarikázuk, majd a bepácolt hússzeleteket ráfektetkük és fólia alatt alacsony hőfokon (150 fok) puhára sütjük. A legvégén levesszük róla a fóliát és pirosra sütjük.
Mi petrezselymes burgonyát választottunk hozzá köretként.

2011. február 17., csütörtök

Gesztenyés golyóbisok


Egy kedves kolleganőm készítette egyszer ezt a sütit és nagyon ízlett nekem, egyből el is kértem a receptjét. A recept eredetileg innen van, de én elég sok mindent módosítottam a hozzávalók arányain. Nekem így jobban ízlett, puhább és gesztenyésebb lett (sokkal kevesebb cukorral).
Otthon is nagyon nagy sikere volt!

Hozzávalók:
30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg margarin
1 csomag 25 dkg-os gesztenyemassza (én olyat használtam, ami cukrozott volt)
30-40 g porcukor (ízlés szerint változtatható)
1 tk rum aroma
tej
csokoládé a mártogatáshoz

A gesztenyemasszát kiolvasztjuk és a hozzávalókat egy tálba tesszük. A tejet adjuk hozzá legutoljára, fokozatosan adagolva, miközben összegyúrjuk a masszánkat. Annyi tejet keverjünk hozzá, amitől könnyen formázható lesz a sütink.
Enyhén vizes kézzel megformázzuk a kis golyóbisokat, majd csokoládét olvasztunk, amibe egy kevés étolajat keverünk és fogvájóra szúrva a golyókat, megmártjuk őket a csokifürdőben. Sütőpapírra tesszük őket, amíg a csoki megdermed. A fogvájó helyét is könnyedén eltűntethetjük az ujjunkkal.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails